Zaronite u ambis – osetite let ka slobodi

Možemo da se žalimo na neke stvari, možemo reći: ,,Ja moram da…“, ,,Ja bi trebalo da…“, ali u stvari shvatiš da je sve to potpuna besmislica i da u celosti menja pravila igre.

Mi ne moramo ništa… ne postoji ništa što ,,bi trebalo“ da radimo osim da se brinemo o nama koji smo dragoceni. Mora doći vreme kada nas neki događaj (obično dramatičan ili traumatičan) protrese i navede nas da ponovo procenimo ceo naš život.

,,Šta ja radim?“ je obično pitanje koje postavimo sebi.

,,Šta ja ovo radim i zašto?“

Onda počinje. Naš svet počinje da se raspada i postaje potpuno nestabilan: sve je loše, ništa nije dobro, niko ništa ne razume i počinjemo da gledamo u ,,ambis ništavila“ za koji mislimo da je ispred nas. To može zaista i biti… ništavilo. Međutim, osećam da tome treba da verujemo i da u to uronimo! To je naš let ka slobodi. U tom ništavilu je mesto gde ćemo nači naše svetlo i našu inspiraciju. U tom ništavilu ćemo se setiti ko smo.

15302481_10154760233919419_119380288_o
foto: @teodorahercegovac

Kažu da kada dotakneš dno, jedino gde dalje možeš da ideš je ka gore.

Smatram da sam na tom ,,dnu“ primorana da donosim odluke, da pustim stvari koje mi više ne koriste, da pustim svoj ego, pustim ,,stvari“ koje me ne inspirišu, koje mi ne pomažu, koje mi ne daju ništa što je vredno imanja i da prepustim i predam sebe toj višoj sili koja jedina zna šta i kako da uradi.

Lakše reći nego učiniti.

Smatram da ovo ,,nisko“ osećanje može da nam pomogne da budemo stabilniji i da donosimo te odluke i pokidamo te stege, samo ako mu dopustimo. Volim da zapišem svoje misli i svoje potrebe, to mi pomaže da ih organizujem i da ih razumem. Zatim pustim da prespavaju. Ostavite ih. Pustite da se okupe i asimiluju u vašem mozgu i budu tu dok spavate.

Kada se probudite, prepoznajte razliku koju osećate, razliku u tome šta mislite. Prepoznajte lepotu ambisa. Prepoznajte sebe u njemu, jer ste upravo tamo. Svi smo.

Neograničena ljubav,

Dana Karić

921158_10151525219153337_1857645181_o

Još mnoštvo inspirativnih tekstova, a i recepata, možete pronaći u Daninoj knjizi Srećna planeta – recepti za život, koju možete kupiti u prodavnici Srećna planeta! Saznajte više na Instagram profilu @srecnaplanetashop.

instagram: @srecnaplaneta, @danakaric, @srecnaplanetashop
facebook: Srećna Planeta
glavna slika: Nevena Milovanovic (@nensigrejs)

Komentari 1

  1. Izabela
    Reply

    Dno je jako dobro …kada samouvidi izađu iz šupljina i treba ih pogledati direktno u oči i prihvatiti kao svoje…
    Naš dragi “ambiščić” 🙂

    19 Januar, 2017

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.