Ukoliko ste ljubitelji neobične kombinacije ukusa, a posebno ako uživate u specijalitetima azijske kuhinje, danas smo za vas pripremili recept, koji ćete spremati sa uživanjem, za sebe i svoje najbliže.
Reč je o veoma ukusnom, a za pripremu vrlo jednostavnom jelu – medenoj piletini. Kombinacija slatkog i slanog posebno je intenzivna i interesantna, a ako volite piletinu, ovaj način pripreme će vam se posebno dopasti, jer med meso čini mnogo sočnijim.

Najbolje od svega je to što ćete za pola sata pripremiti jelo, koje će oduševiti svakog člana vaše porodice.
Sve što vam je potrebno je…
2 filea pilećeg belog mesa
Za testo:
Pola šolje običnog brašna
Pola šolje kukuruznog brašna
Kašičica praška za pecivo
Voda, po potrebi
So
Ulje
Za sos:
Pola šolje kečapa
2 kašike šećera
3 kašike meda
3 kašike vode

Priprema:
Sve sastojke za sos dobro promešajte, kako bi se sjedinili i odložite sos sa strane.
Sastojke za testo sipajte u posudu, dodajte malo po malo vode i mesite rumaka, dok ne dobijete polu lepljivo testo.
Piletinu isecite na komadiće, uvaljajte je u testo i pržite u dubokom i vrelom ulju, dok kuglice ne doniju zlatnu boju. Trebalo bi da izgledaju poput malih, hrskavih uštipaka.

Kada ste ispržili sve kuglice, stavite ih na papirni ubrus, kako bi papir upio višak ulja.
Za to vreme sos sipajte u dublji tiganj i kuvajte ga dok ne postane gust. Dodajte pileće kuglice u sos i mešajte neko vreme, kako bi upile sos sa svih strana.
Gotove kuglice poslužite uz omiljeni prilog, ako želite potpuni ugođaj azijske kuhinje, preporučujemo nudle u soja sosu ili pirinač sa povrćem.
Uživajte u neobičnoj i svima omiljenoj kombinaciji ukusa.
Prijatno!
Još zanimljivih recepata pročitajte OVDE!
Teodora Vuković