Za jači imunitet i veći nivo energije – Vreme je za jesenji DETOX!

Početak jeseni, nagla promena vremena i po koji, sve češći greh, kada je ishrana u pitanju, dovode do toga da se osećamo tromo, umorno i otečeno.

Sve ove promene u životnom stilu podstiču prekomerno skupljanje toksina u našem organizmu, a višak toksina utiče na promene u raspoloženju, prekomeran umor, ali i na nivo energije i dobar osećaj.

Kada počnete da se osećate tromo i bezvoljno, pravo je vreme da u svoju rutinu uključite detox napitak, kojim ćete započeti svaki dan, kako biste pročistili svoj organizam, poboljšali nivo energije, ali i pojačali svoj imunitet, koji je podložan prehladama i virusima usled nagle promene vremena.

Sastojci za detox napitak

Šolja tople vode

Kašičica prirodnog jabukovog sirćeta

Malo rendanog đumbira

Sok od polovine limuna

Kašičica cimeta

Kašičica meda

Vodu zagrejte u džezvi, ali taman toliko da bude mlaka, jer bi u vrućoj vodi, pomenuti sastojci izgubili svoje najzdravije nutritivne vrdenosti.

U šolju tople vode dodajte kašičicu jabukovog sirćeta, rendanog đumbira i cimeta. Zatim u šolju iscedite sok polovine limuna i na kraju dodajte kašičicu meda. Sve sastojke dobro izmešajte, tako da na dnu šolje ne ostane talog.

Reč je o veoma zdravom napitku, koji sadrži sve neophodne sastojke za prirodni detox organizma, ali i za jačanje imunološkog sistema.

Da bi detox bio dovoljno efikasan popijte šolju ovog napitka 15 minuta pre svakog obroka, jer ćete na taj način postići osećaj sitosti, izbaciti toksine i već nakon prvog dana osetićete povišen nivo energije, koji će učiniti da postanete produktivniji i pozitivniji.

Teodora Vuković

Podeli ovaj post:

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.