Uspeh počinje kada prevaziđemo ovaj strah

Kao što kaže i ona dobra stara: ,,Život počinje na kraju vaše zone komfora“.

Ne čudi da život i učenje idu ruku pod ruku. Ovde pre svega mislimo na učenje u profesionalnom smislu i naglašavamo koliko je bitno ,,uskočiti“ u nepoznato kada je u pitanju napredak u karijeri i prevazići strah od neuspeha.

Posao svakako nosi sa sobom situacije pretrpane anksioznošću za mnoge od nas – odlazak na razne događaje, prezentacija pred mnogo ljudi, sastanci, naporan rad, uski rasporedi… i to je samo mali deo! Međutim, ove situacije su istovremeno i prilika da se razvijamo i na ličnom i na poslovnom planu. Situacije koje su jako važne za posao, a lično nas prestravljuju su one koje su, nažalost, sveprisutne.

zena

Najlakše je da ih izbegavamo, zar ne? Ko bi želeo da se oseća napeto ako ne mora? Problem je u tome što su ti zadaci koji nas plaše i koji su nam možda neprijatni, ujedno i neophodni. Bez snage i hrabrosti da ,,načinimo skok“, možemo propustiti veoma važne prilike za napredovanje.

Šta bismo vam mi preporučili? Prosto je – budite iskreni prema sebi i razmislite zašto izbegavate određene situacije na poslu kako biste definisali gde vas to strah sputava.

Nadamo se da shvatate koliko je važno da uplovite u nove aktivnosti koje u vama izazivaju nemir, poput suočavanja sa kolegom ili pregovora o povišici. Iako je neprijatno, uradite to, kako biste iskoračili iz zone komfora.

Ko zna, možda otkrijete da ono čega ste se prvobitno plašili uopšte nije toliko strašno!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.