Ukusan prilog uz glavno jelo – Hrskavi čili krompir u medu

Krompir je vaša omiljena namirnica i spas u zadnji čas, kada god ne znate šta biste mogli da spremite, da je dovoljno brzo i jednostavno, a da svi ukućani vole. Međutim, tredicionalni načini za pripremu krompira, postali su po malo dosadni, jer ste ih već napravili, možda i previše puta.

Zato smo za vas danas pripremili recept za čili, hrskavi pomfrit u medu, koji možete napraviti kao prilog glavnom jelu, ili ga napraviti kao užinu za veliki porodični movie night, jer će u neobičnoj kombinaciji ukusa, definitivno uživati baš svaki član vaše porodice.

Kada su sastojciu pitanju, količinu odredite sami, u zavisnosti od toga, za koliko ljudi spremate.

Sve što vam je potrebno je…

Krompir

Beli luk

Brašno

Aleva paprika

So i biber

Med

Kečap

Susam

Tucana paprika

Priprema

Krompir iseckajte u obliku pomfrita. Pospite ga sa vrlo malo palente, dodajte sitno iseckan čen belog luka i kašiku aleve paprike i prstohvat soli. Dobro izmešajte krompir, kako bi se suvi sastojci zalepili za njega, a zatim ga ispržite u nešto dubljem ulju.

kada se stvori opna oko krompiras izvadite ga iz šerpe i stavite na papir da se procedi od ulja.

U posudu sipajte malo brašna, bibera, vode i aleve paprike i sve dobro izmešajte. Zatim ubacite krompir u smesu i promešajte ga da se sve sjedini.

Krompir vratite, u već zagrejano ulje i ponovo ga propržite. Kada je krompir ispržen i hrskav izvadite ga iz šerpe i ostavite da se procedi od suvišnog ulja.

Za pripremu sosa od meda, zagrejte tiganj sa vrlo malo ulja i na njemu propržite sitno seckani beli luk. Dodajte malo tucane paprike, susama, kečapa i meda. Sve sastojke dobro promešajte i izdinstajte, a onda im dodajte malo vode i dinstajte još 2-3 minuta.

Kada je sos gotov, dodajte krompire i samo ih izmešajte. Iseckajte svež vlašac i pospite po krompiru.

Uživajte u ovom ukusnom prilogu i iznenadite sve novim i neobičnim načinom pripreme krompira.

Još ukusnih recepata pročitajte OVDE!

Teodora Vuković

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.