Ukusan prilog uz glavno jelo – Hrskavi čili krompir u medu

Krompir je vaša omiljena namirnica i spas u zadnji čas, kada god ne znate šta biste mogli da spremite, da je dovoljno brzo i jednostavno, a da svi ukućani vole. Međutim, tredicionalni načini za pripremu krompira, postali su po malo dosadni, jer ste ih već napravili, možda i previše puta.

Zato smo za vas danas pripremili recept za čili, hrskavi pomfrit u medu, koji možete napraviti kao prilog glavnom jelu, ili ga napraviti kao užinu za veliki porodični movie night, jer će u neobičnoj kombinaciji ukusa, definitivno uživati baš svaki član vaše porodice.

Kada su sastojciu pitanju, količinu odredite sami, u zavisnosti od toga, za koliko ljudi spremate.

Sve što vam je potrebno je…

Krompir

Beli luk

Brašno

Aleva paprika

So i biber

Med

Kečap

Susam

Tucana paprika

Priprema

Krompir iseckajte u obliku pomfrita. Pospite ga sa vrlo malo palente, dodajte sitno iseckan čen belog luka i kašiku aleve paprike i prstohvat soli. Dobro izmešajte krompir, kako bi se suvi sastojci zalepili za njega, a zatim ga ispržite u nešto dubljem ulju.

kada se stvori opna oko krompiras izvadite ga iz šerpe i stavite na papir da se procedi od ulja.

U posudu sipajte malo brašna, bibera, vode i aleve paprike i sve dobro izmešajte. Zatim ubacite krompir u smesu i promešajte ga da se sve sjedini.

Krompir vratite, u već zagrejano ulje i ponovo ga propržite. Kada je krompir ispržen i hrskav izvadite ga iz šerpe i ostavite da se procedi od suvišnog ulja.

Za pripremu sosa od meda, zagrejte tiganj sa vrlo malo ulja i na njemu propržite sitno seckani beli luk. Dodajte malo tucane paprike, susama, kečapa i meda. Sve sastojke dobro promešajte i izdinstajte, a onda im dodajte malo vode i dinstajte još 2-3 minuta.

Kada je sos gotov, dodajte krompire i samo ih izmešajte. Iseckajte svež vlašac i pospite po krompiru.

Uživajte u ovom ukusnom prilogu i iznenadite sve novim i neobičnim načinom pripreme krompira.

Još ukusnih recepata pročitajte OVDE!

Teodora Vuković

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.