Učinite ovo za srećniji život

Slažete li se sa sledećom kineskom poslovicom: “Put od hiljadu milja počinje jednim korakom”?

Veoma važna stavka u čovekovom životu jeste uspeh, odnosno postizanje ciljeva. Važno je imati snove i ciljeve, jer kada ih imamo život nam je ispunjeniji, samim tim i lepši. Koliko god da smo uspešni, sami sebi zadajemo nove zadatke i rušimo svoje sopstvene rekorde.

Posvećeni smo, fokusirani, odgovorniji i trudimo se da damo svoj maksimum. Nije poenta takmičiti se sa kolegom ili prijateljem, već sami sa sobom. Kada sebe pobedimo, odnosno budemo bolji nego što smo bili, e to je prava stvar. Možemo slobodno reći da smo svi na neki način arhitekte, jer kreiramo svoj život onako kako želimo. Na nama je da život oblikujemo prema sopstvenim prioritetima i učinimo ga neverovatnim.

Prvi korak je posedovanje sledećih osobina: Fizička aktivnost, sposobnost i najvažnije od svega – zdravlje. Kada sve to imate, odmah ste bliži ostvarenju zamišljenog.

Smatramo da su sledeće stavke bitne pred ostvarenje ciljeva:

  • Prvenstveno odlučite šta želite u svom profesionalnom i ličnom životu. Znamo da nije lako, ali veoma je bitno da budete iskreni prema sebi. Ukoliko ne znate šta želite, razmislite o tome na mestu gde ste najviše opušteni, u mirnom okruženju, daleko od rutinskog stresa.

 

  • Napravite listu prioriteta stvari koje najviše želite, ma šta god to bilo, da li da se pomirite sa starim prijateljem, ili da idete u Istanbul u koji ste oduvek želeli da odete…

 

  • Nemojte odlagati! Šta god da ste planirali da uradite taj dan, uradite to. Sve što možeš danas ne ostavljaj za sutra!

 

  • Vikend iskoristite za opuštanje, kako biste bili raspoloženi i puni energije tokom radne nedelje. Naš savet vam je da nedelju veče iskoristite tako što ćete imati već spremnu listu, navijen alarm i spremnu odeću i obroke za naredni dan. Tako ćete smanjiti stres i imati više vremena za rad. Slažete li se sa nama?

 

  • Morate znati šta želite i zbog čega, ukoliko to ne znate, svakako znate šta ne želite, što je olakšica, krenite od toga, i put će vam se sam otvoriti. Budite radoznali, otvoreni za stvaranje novih mogućnosti, proživljavajte različita iskustva, stvorite onakav život kakav želite! Uz upornost i veliku želju sve u životu je moguće!

Preporučujemo vam i motivacione knjige, koje nas uvek oraspolože i daju još veću snagu:

Napoleon Hil – “Misli i obogati se”

Stiven R. Karvi – “7 navika veoma uspešnih ljudi”

Džek Kenfild – “Uspeh što da ne?”

Slažemo se sa sledećim citatima:

“Kreativan čovek motivisan je željom da postigne, a ne željom da pobedi druge.”

“Uspeh je zbir malih napora, ponavljanih iz dana u dan.”

“Da bismo postigli velike stvari, moramo ne samo da delujemo, već i  da sanjamo. Ne samo da planiramo, već i verujemo.”

Ukoliko vam je nekada teško da se organizujete, obavezno primenite ovu jednostavnu tehniku.

Kako da budete produktivniji uz pomoć paradajza?

Milica Stanojević

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.