Sve što treba da znate kada kupujete kolica za bebe

Kupovina kolica za bebu nije nimalo lak zadatak, posebno ukoliko se roditelji prvi put susreću sa ovim izazovom, što je najčešće slučaj budući da se ona kupuju samo jednom. Koliko su teška, od kog su materijala, da li uz njih dobijate i letnji i zimski dušek, torbu, mrežicu koja štiti od insekata, navlaku za kišu!? Da li se lako sklapaju i da li mogu bez problema da stanu u gepek vašeg automobila!?

Ovo su samo neka od pitanja o kojima većina budućih roditelja verovatno ne razmišlja, a trebalo bi, budući da svako gorepomenuto pitanje predstavlja dodatni problem, ali i neplanirani trošak. Zato se mi danas, u okviru Petit Coco bloga, bavimo ovom temom i donosimo vam sve trikove koje je potrebno da znate kada kupujete prvo prevozno sredstvo za vašeg mališana!

Bezbednost

Najvažnija stvar je bezbednost deteta. Proverite da nema nekih otvora na kolicima gde bi beba mogla da zaglavi ručicu ili stopalo. Važno je i da kaišiči kojim osiguravate bezbednost mališana budu čvrsti, ali od prijatnog materijala kako bebu, posebno tokom leta kada nosi laganiju odeću, ne bi stezali i stvarali joj osipe.

Proverite i da li se pojasevi vezuju preko ramena i između nogu bebe, jer jedino takav raspored garantuje bezbednost, posebno kada beba napuni 6 meseci i počne da sedi.

Veličina

Često je tata tu da pomogne oko unošenja i rasklapanja kolica, ali pri kupovini imajte na umu da ćete vi, mame, često biti same. Zato je veoma važno da ne budu teška, da se lako rasklapaju i da ne budu glomazna, posebno ako živite u stanu, gde je prostor za odlaganje prilično ograničen. Pre kupovine, u prodavnici isprobajte sve performanse kolica za bebu, kako ne biste morali da brinete da li će vam neko priskočiti u pomoć ili ne kada sa svojim mezimcem krenete u šetnju.

Dodatna oprema

Ovo zvuči kao da kupujete porodičan auto, ali i pri kupovini prevoznog sredstva za najmlađe veoma je važno da proverite da li i šta dobijate kada kupujete kolica. Često nas privuče “odlična cena”, a onda kako vreme prolazi shvatimo da nam fali mnogo neophodnih dodataka za kolica, što stvara veliki nepredviđeni trošak, a samim tim i stres. Uz kolica brenda Baby First, koja su dostupna u Petit Coco butiku, dobija se korpa za uzrast od 0 – 6 meseci, letnji i zimski dušek, sportsko sedište za bebu stariju od 6 meseci, transportna torba, torba za kolica, navlake za gume, suncobran, držač za čaše, navlaka za kišu, mrežica za komarce. Dakle, dobijate sve što vam je neophodno za uživanje sa mezimcem, po svim vremenskim uslovima. Više o ovom, ali i drugim brendovima koji su dostupni u Petit Coco radnji, možete pogledati na njihovom sajtu: www.petitcocobelgrade.com

Boja

Veoma je važno da izaberete neutralnu boju kolica, koja će vam odgovarati bez obzira na to kojeg pola je vaša beba. Kupovati roze ili plava kolica možda jeste lepo, ali ako drugo dete bude suprotnog pola u odnosu na prvoo, to vam može predstaviti dodatan trošak i stres. Zato kupite kolica u onim bojama koje će odgovarati i dečaku i devojčici, a ukoliko želite da vaša princeza uživa u “ženskim”, a princ u “muškim” bojama, mi vam predlažemo da izaberete igračke za kolica i ćebe u odgovarajućoj nijansi. Kliknite ovde i pogledajte naše predloge!

Uživajte u svakoj zajedničkoj šetnji i neka svaka vožnja bude udobna, bezbedna i obavezno sa mnogo smeha i zabave kako za bebu, tako i za čitavu porodicu!

Do sledećeg utorka, čitajte još tekstova iz kategorije Petit Coco blog, klikom ovde!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.