Svaki dan je dan za trening – Diana Morić

Čim vremenski uslovi stanu na vašu stranu neka to bude odličan znak da bi trebalo da svoj trening iskoristite upravo na otvorenom. Prijatno okruženje, bilo da je u pitanju šumoviti teren, obližnji park, kej, fudbalski teren ili bilo šta drugo na otvorenom nebu i svežem vazduhu.

A čak i da vreme nije onakvo kakvo baš želite da bude, iskoristite ga maksimalno, radi vaše adaptacije na sva godišnja doba, na sve vremenske (ne)prilike. Taj jedinstveni osećaj sjedinjavanja s prirodom i upoznavanja sebe i svojih reakcija na nju ne može vam pružiti zatvoreni prostor.

4S7A0935

Istina je da ćete se možda smrznuti ili biti mokri ali taj osećaj kada se vratite s treninga osušite se i ugrejete ostaje samo ono zadovoljstvo i sreća koja prolazi kroz čitavo vaše telo. Proanalizirajte trening i idite napred.

Kardio trening je odličan bilo da ste profesionalni sportista, rekreativac ili samo želite da vaše telo sredite za leto, a kod onih redovnih vežbača je samo plus u napretku. Može vam i biti čista relaksacija jer opušteno telo i duh je naše prirodno stanje koje smo stekli rođenjem, dok nas tempo savremenog života tera da to zaboravimo.

4S7A0973Tako da obucite se prikladno što tiče vremenskih uslova, obujte svoje udobne patikice, možda neka muzikica dobro dođe, flaša vode i samo napred!

Bez žurbe – fino se istegnite pre treninga, laganim vežbicama podignite puls i krenite brzim hodom, pa u skladu sa vašim fizičkim zdravljem i pripremom polako pojačavajte tempo. Ne mora to biti uopšte veliki intezitet, dovoljno je da iz brzog hoda pređete u lagano trčkaranje i samo strpljivo i polako. Rezultati su ispred vas i veoma dostižni.

Za vas koje želite da skinete kilograme preporučujem brzo hodanje u što dužem vremenskom intervalu. Neka to bude negde između 30 do 40 minuta, pa kasnije i nešto duže. Veoma je bitno da prilikom brzog hoda ili trčanja pravilno dišete. Povedite računa i o hidriranosti, kako pre tako i za vreme i nakon vežbanja. Obavezno se istegnite nakon treninga i opustite što više moguće.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.