Šta nedostatak Magnezijuma izaziva u našem organizmu?

Naš organizam se vrlo često nalazi u deficitu, kada su minerali i vitamini, neophodni za naše zdravlje, u pitanju, a najveći razlog tome najčešće su stresan i nezdrav način života, koji vodimo usled stresa i nedostatka vremena. Jedan od najpotrebnijih nutritijenata, zaslužan za pravilno funkcionisanje našeg organizma, svakako je magnezijum, koga često nemamo dovoljno u krvi, što uzrokuje najrazličitije promene u našim vitalnim funkcijama.

Nedostatak magnezijuma slabi naš imunitet, a usled toga se javljaju najrazličitiji upalni procesi, koji ugrožavaju naše zdravlje i dovode do toga da moramo da odležimo bolest, kako bismo se zdraviji i snažniji vtatili u svoju kolotečinu

Upala je odgovor imunološkog sistema na najrazličitije infekcije, iritcaije i bakterije, koje se nalaze u našem organizmu. Kada do upale dodje, naš organizam se brani, povećavaju se bela krvna zrnca, povišena je telesna temperatura i neretko dolazi do disfunkcije organa, bola i napetosti celog organizma. Međutim, upala može biti izazvana i hormonalnim disbalansom, stresom i nepravilnom ishranom.

Upale mogu biti akutne, koje traju svega nekoliko dana, ali i hronične, koje se javljaju kod ljudi sa hroničnim oboljenjima, poput astme ili dijabetesa.

Jedno od najefikasnijih rešenja u temeljnoj borbi protiv upale je povećan unos magnezijuma, koji modulira ćelijske procese koji učestvuju u upali. Povećanje količine magnezijuma u vašem telu, smanjuje upalne procese koji uzurpiraju vaš organizam.

Nedostatak magnezijuma, tvrde lekari, predstavlja stres za imunološki sistem, što u kombinaciji sa stresom organizma dovodi do upalnih procesa. Zaato je neophodno da putem ishrane, ali i kao dodatak istoj, svakodnevno unosimo magnezijum u naš organizam, kako bismo poboljšali stanje našeg imunološkog sistema i izbegli mogućnost da se razbolimo.

Kada je vaša ishrana u pitanju, povećajte unos orašastih plodova, banane i avokada, koji su bogati magnezijumom, ali i drugim, organizmu neophodnim, nutritijentima.

Zdravlje je na prvom mestu, čega se nažalost setimo, uglavnom tek kada se razbolimo, i zato poboljšajte svoju ishranu, odaberite zdravo i svakodnevno unosite magnezijum, kalcijum, kao i vitamine A, B i C u svoj organizam, kako bi se svakog dana probudili poletni i snažni da postignete sve što ste zamislili!

Teodora Vuković

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.