Šta je sve potrebno za izlazak bebe iz porodilišta?

Već ste navikli da je utorak rezervisan za najlepše priče! Majčinstvo, trudnoća, rast i razvoj dece samo su neke od tema koje obožavamo svi. Međutim, porođaj i dolazak na svet bebe nosi sa sobom i dozu stresa. Postajemo veoma emotivni, pomalo zbunjeni, rastrzani između čestitanja, slavlja i novonastalih obaveza.

Upravo zbog toga odgovorne trudnice pre porođaja zajedno sa svojim suprugom pripreme sve što je moguće, kako ne bi, kada dođe trenutak porođaja, morali da brinu o sitnicama. Zato ne treba da vas čudi ako recimo odete da obiđete trudnicu koja je u devetom mesecu trudnoće, a pored vrata stoji torba koja je spremna za porodilište. One još odgovornije spremile su tati sve ono što je neophodno da ponese kada dođe trenutak da se beba i mama vrate kući.

Ako ste ikada pričale sa prijateljicama koje su mame, sigurno ste ih pitale, ili ste se barem vi, same sa sobom, zapitale kako one znaju sve te detalje u vezi sa bebom i negom posle porođaja. Zato smo odlučili da vam i mi pomognemo da baš ništa ne zaboravite kada dođe dan da vi, vaša sestra ili drugarica izaćete sa bebom iz porodilišta!

Često se roditelji fokusiraju na to da kod kuće sve bude savršeno pa zaborave koliko je važno da beba i mama bezbedno stignu kući. Zato je najvažnije da imate nosiljku za bebu. To može da bude klasična nosiljka ili sedište za kola. Danas je sve više multifunkcionalnih komada za bebu, što je zaista odlično, jer ih možete koristiti u više namena.

U Petit Coco prodavnici, u Krunskoj 83 u Beogradu u ponudi je fantastična kolevka izrađenja od najfinije kože, čija se korpa skida i tako postaje nosiljka za bebu. Možete je iskoristiti za izlatak iz porodilišta i za odlazak na kontrole, a kada ste kod kuće stavite je na ležište koje se ljulja i tako imate fantastičnu kolevku koja je u prvim mesecima bebe potrebnija čak i od kreveca.  Ovo je idealno rešenje jer se standardna nosiljka za bebu inače koristi samo nekoliko puta, a ovo je optimalno rešenje da spojite lepo i korisno i da nemate osećaj da ste bacili novac na nešto što je iskorišćeno samo nekoliko puta.

Jednokratne pelene za tek rođenju bebu, “new born” su obavezne, ali ništa manje važne nisu ni Tetra pelene, izrađene od prirodnog materijala koji ne iritira bebinu kožu. U Petit Coco radnji je u ponudi pakovanje od tri komada sa predivnim šarama koje su idealne i za dečake i za devojčice. Ove pelene koriste se i za prekrivanje nosiljke, kada beba ne bi došla u kontakt sa insektima i da bi se, koliko je to moguće,  zaštitila od sunca i zagađenja iz vazduha. Ove pelene mame koriste i kao zaštitu kada doje i uspavljuju na rukama svoje mališane.

Mekano prijatno odelo, benkice, portikla, ali  adekvatna obuća i kapica su obavezni za svaki bebin izlazak napolje. Insistirajte da garderoba bude izrađena od kvalitetnih materijala, jer je bebina koža veoma nežna. Pisali smo o tome u ovom postu! Ne zaboravite da kupite i pamučne rukavice za bebu, jer su one idealna zaštita da se novorođenče ne ogrebe svojim tankim, mekanim, ali “opasnim” noktima.

Ćebence je veoma važna stavka i za izlazak iz porodilišta i kasnije za svaki naredan izlazak. Sačuvaće bebu od hladnoće i pružiti joj optimalnu zaštitu. O vrećama za spavanje pisali smo i ovde!

Fantastično rešenje su i vreće za spavanje u koju možete staviti svoju bebu i biti sigurni da joj je u tome toplo i da ne postoji baš nikakva šansa de se otkrije.

Ukoliko mama nema mleka, flašica je obavezna, a mi vam preporučujemo Iiamo koje su dostupne sa i bez sistema za samozagrevanje. O njima smo već pisali, pa ukoliko ste propustili taj tekst, kliknite ovde!

U Petit Coco carstvu za mame i bebe možete pronaći sve ono što vam je potrebno za decu od prvog dana, pa sve do tinejdžerskog doba. Tamo rade ljubazni i veoma upućeni menadžeri i prodavci koji će vam pomoći da izaberete najbolje komade nameštaja, garderobe i aksesoara u kojima ćete uživati i vi i vaša beba.

Posetite ih svakoga dana od ponedeljka do subote od 10 h – 20 h i uživajte u najlepšoj radnji za mališane u regionu. Kompletnu ponudu možete naći na njihovom sajtu: www.petitcocobelgrade.com. Možete posetiti i njihovu Facebook i Instagram stranicu ili ih jednostavno pozovite na broj: 011/24 – 37 – 471

Neka odgajanje vaših mališana bude vaša bajka!

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, kliknite ovde!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.