Savršen izbor za tople letnje dane: Zdrav obrok sa lososom i povrćem, koji ćete obožavati

Tokom toplih letnjih dana sve što želimo je zdrav, niskokalorični obrok koji se brzo sprema i ne opterećuje naš želudac. Zato je danas na našem meniju pečeni losos sa slatkim krompirom i brokolijem, a donosimo i recept za ovo preukusno jelo, koje se jednostavno sprema.

Sastojci:

  • 2 batata
  • Začini po želji
  • Nekoliko kašika maslinovog ulja
  • Četiri šake cvetića brokolija
  • 2 filea lososa
  • Kašika putera
  • 2 kašike limunovog soka
  • Prstohvat belog luka u prahu

Priprema:

Zagrejte rernu na 250º C. Na jedan pleh rasporedite kockice slatkog krompira, a na drugi brokoli. Prelijte ih maslinovim uljem i začinite po želji. Batat pecite 15 minuta, a brokoli ostavite na stranu. Dok se batat peče, pripremite losos. U maloj posudi pomešajte puter, limunov sok, beli luk u prahu, so i biber. Zagrejte u mikrotalasnoj 15 sekundi ili dok se puter ne otopi. Obložite pleh za pečenje folijom, poprskajte sprejom za kuvanje. Stavite filete lososa na vrh. Prelijte pripremljenim limunovim sosom.

Kad se krompir ispeče, vratite ga u rernu zajedno sa brokolijem i lososom na 12-15 minuta. Proverite losos i brokoli oko 8 minuta nakon što ste ih stavili. Vreme pečenja varira u zavisnosti od debljine fileta. Servirajte uz čašu belog vina i uživajte.

Još zanimljivih recepata pročitajte OVDE!

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.