Retro Merkur u Škorpiji od 1. do 21. novembra!

Pažnja! Ovaj horoskop važi i za znak i za podznak!

Informacije i rezervacije: Email: astrosaka@yahoo.com, facebook: Astro Spica, Instagram: @astro___alex ili na broj telefona: 065/615-73-91

Još zanimljivih tekstova o ASTROLOGIJI, pročitajte OVDE!

Bavili se astrologijom ili ne, nekada ste sigurno čuli za retro Merkur! Ozloglašen je i često nepravedno okarakterisan kao uzrok svih problema, najčešće haosa u komunikaciji, saobraćaju, ali i sa administracijom, transakcijama, odnosima.

U suštini, ko se ozbiljno bavi astrologijom zna da postoje mnogo “gore” planete od Merkura, ali da se strah ne bi preterano i bez potrebe širio u narednom tekstu(iako je energija Merkura u Škorpiji takva da  voli da plaši), objasniću  kako će i na koji znak uticati tokom svog retro hoda  od 1. do 21. novembra! Retro Merkur se često povezuje sa prošlošću, ali suštinski ne morate da se vraćate u nazad par godina ili meseci, već da imate utisak dežavua ili već viđene situacije sa drugim ljudima. Isto tako ovo može aktivirati i susrete sa ljudima koje kao da znate iz prošlih života. Sam po sebi Merkur u Škorpiji je oštar, oštrouman, brz, odsečan, nadrndan, sklon psovanju, malicioznim komentari ma, misteriozan, tajnovit i hipnotišuć, ali je i britka sablja i istini gleda u oči .

Tokom njegovog retro hoda vaš um oporavićete čitajuci knjige, ali i filmove specifičnih žanrova! Misterije, horori, ali i ekstremi bilo koje vrste su sada baš privlačni. U  ovom periodu mnoge istine će brzo otkriti i još lepše sakriti ukoliko to želite, jer opasan je ovo Merkur, pun tajni. U saobraćaju je kritičan, I tu uvek treba biti na oprezu. Sumnjičavost i skrivanje  su u porastu, ali i psihoze i paranoje. Mračne teme su sada kao dobar dan. Lepa vest je da retro Merkur ipak neće dominirati u ovom periodu, jer pored njega biće prilično pozitivnih aspekata drugih planeta. O tome u narednim postovima! Čuvajte telefone, ne budite nadrndani i pazite u  saobraćaju, po marketima, čuvajte novčanike, račune, ne kačite se s policijom.

Šta vam donosi retro Merkur do 21. novembra i gde će biti njegov fokus, tokom njegovog boravka u Škorpiji?

OVAN

U  vašoj  kući strasti, pozajmica, karme, nezvani gost je Merkur. Kao i uvek nemate problem da svima saspete sve u lice, ali i da uđete u strastvenu ili zabranjenu vezu brže nego ikad. Samo što ovog puta teške reči vas mogu koštati, lako ćete ulaziti u bilo koji vid fajta, pa se strpite koliko ste u mogućnosti. Vraća vam se neki dug, a mogući su i karmički ali i neobični susreti sa misterioznim osobama. Oko 5. 10. i 12. novembra naoružajte se posebno  strpljenjem. Izbegnite konflikte sa kolegama i prijateljima, ali i velike pozajmice, kredite i ulaganja.

BIK

Partner bi mogao da vam bude nervozan u narednom periodu, da traži više pažnje, ali i da vas osuđuje ili sumnja u vas. Ozbiljno balansiranje na polju odnosa vas čeka. Neka promena u ponašanju je sigurna. Pojačana ljubomora ili provokacije sa obe strane su izvesne. Biće i više strasti, a možda i planiranja porodice. Oko 5. 10. i 12. novembra izbegnite sukobe sa autoritetima, ali i pazite na svoju ishranu. Organi za varenje na udaru.

BLIZANCI

Na vas Merkur baš utiče jer je on vaš vladar! Opsedaće vas obaveze, troškovi, a sa kolegama se nećete najbolje slagati. Učenje će u jednom momentu ići predobro, već u narednom nećete imati živaca da 5 minuta sedite mirni. Od silne nervoze oko nebitnih stvari moguće je da vam padne imunitet. Samo ne budite hipohondar. Imaćete utisak da partner mulja i da ne zaslužuje vaše poverenje. Oko 5. 10. i 12. pazite u vožnji, imajte strpljenja ako vam koči net, i pazite generalno uređaje, telefone. Ne nasedajte na provokacije frustriranih ljudi.

RAK

Ova energija na vas neće preterano loše uticati. Moguće  je da se vaš fokus intenzivnije prebaci na ljubav, uživanje, ali i na decu. Sukobi sa decom ili nervoza oko njih je moguća ukoliko ih imate. Nekima od vas desiće se velika ljubomora, ali i  zabranjena ljubav, ili komunikacija sa intrigantnom osobom. Tokom napetih dana 5. i 10.  novembra neki od vas mogli bi da potroše malo više, budu smotani, ili da se sukobe sa partnerom. Vreme je za ozbiljan  trening i pražnjenje negativne energije. Samo dodatan oprez i sve kul.

LAV

Atmosfera u kući može biti napeta u periodu do 21. Mogući su sukobi, ali i osećaj da vas  ukućani crpe. Ako budete rešavali neko pitanje nekretnina, nešto će se odugovlačiti. Nije najsjajniji period za kupovinu stana, ali je dobar da renovirate ili preuredite postojeći. Pobacajte šta vam ne treba. U ljubavi ste skloni zabranjenim vezama, posebno ukoliko ste sami, a imaćete potrebu i da kopate po prošlosti partnera. Sada su vam oči ogromne i možete da vidite svašta, ali suštinski samo sebe opterećujete.

DEVICA

Vas će Merkur razvaliti, jer ste vi zapravo pored Blizanca njegovo dete. Imaćete potrebu da više nego ikad kažete svima sta mislite, ali suštinski bićete prilično mudri. Što proračunatije budete komunicirali bolje po vas. U ovom periodu mogli biste da napravite i ozbiljnu selekciju ljudi. Pitanja, pitanja, svi nesto očekuju od vas, a uglavnom kada vi tražite savet dobijete osudu ili dvosmislene odgovore. Zato je dobro da u narednom periodu sasečete u korenu neke stvari. Moguća su i neka sudbinska poznanstva. U vožnji oprez, gradski prevoz ako možete zobidjite u širokom luku, ne svadjajte se na ulici.

VAGA

Vi ste neko ko najbolje ume da balansira sa svim planeta, a retro Merkur je za pozitivnu Vagu mala beba. Vaša kuća finansija je na udaru ali to nije nimalo loša vest, jer eto sitnih parica, zarade, možda vraćanja nekih dugova, ali i tuđeg novca, poklona, moguće je da će vam apetiti biti pojačani, da ćete imati veću potrebu za trošenjem, a mogući su i sitniji sukobi oko novca pa postavite jasnu granicu i uspostavite jasna pravila.
Pazite na ishranu. Posebno oko punog meseca 11. i 12. novembra, osetljiv stomak. Hedonizam i preterivanje.

ŠKORPIJA

Merkur tranzitira vašom kućom ličnosti, što će dodatno pojačati vašu intuiciju, svadljivost, oštroumnost, ali je moguće da ćete se u ovom periodu pojačano vraćati mislima u prošlost, možda pokušati da rešite neka komplikovana administrativna pitanja, ili se opteretite pitanjima nasledstva, imovine, kredita iako je mnogo bolje da za to sačekate period posle 21. novembra. Možda poželite sitnije promene u izgledu, samo pazite čijim rukama se prepuštate posebno kad su estetske korekcije, ili zubar u pitanju.

STRELAC

Mudri i srećni zbog lepih aspekata Jupitera nećete se preterano remetiti retro Merkurom. On će u vašoj kući podsvesti i tajni aktivirati sećanja, možda neke sitnije strahove, možda rešite neko administrativno pitanje u ustanovi zatvorenog tipa, koje ste već ranije trebali da rešite. Ipak može vas mučiti nesanica, ali i velike tajne koje znate ili nešto u šta sumnjate. Poruka u snovima.

JARAC

U ovom periodu možete biti okruženi harizmatičnim ali i ljudima sumnjivog morala, prošlosti ili zanimanja. Ono što je sigurno je da ćete fokus malo više prebaciti na druge ljude, ali i prijatelje i možda se više nego obično opteretite društvenim problemima. Od tračeva nema ništa, ako možete uradite nešto humano. Izbegavajte  velike skupove posebno oko 5- 10. i 12. novembra. Na meti ste ljubomornih ljudi.

VODOLIJA

Retro Merkur aktiviran je u vašoj kući karijere, društvenog statusa i uspeha. Može da se desi da dobijete podršku autoriteta, priliku za napredovanje, ali su i izvesni sukobi sa ljudima na položaju, problemi sa starijim muškim članovima familije, jer vi ne podnosite autoritet! Moguće su priče o povišici. ali je vrlo moguće da će se nešto odlagati! U ovom periodu naglašeni su i sudbinski susreti i karmička dešavanja! Emotivna prošlost vas proganja. One koje upoznate sada kasnije bi mogli da vam znače u karijeri i poslu.

RIBE

Energija retro Merkura usmerena je na segment učenja, putovanja, moguće je da u ovom periodu položite ispit koji ste padali, ili da otputujete negde gde ste ranije planirali a niste. Ipak savetuje se veliki oprez na daljim putovanjima, upravo tamo mogu da se dese sitniji ekcesi! Čuvajte lične stvari, preverite važnost dokumenata! Ne ulazite u rasprave o religiji, nacionalnoj pripadnosti, itd. Upravo mir nalazite u veri. Proverite sve priče koje čujete i neke bar 2 puta, žele da vas posvadjaju.

Astrolog Aleksandra Grujić

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.