Naćosi su od bioskopskog uživanja prerasli u omiljenu grickalicu mnogih od nas. Upravo zato donosimo nekoliko recepata za meksičke soseve, uz koje naćosi postaju još bolji gurmanski doživljaj. Kombinacija kukuruznog čipsa i ukusnih soseva, uz omiljeno pivo, savršen je povod za okupljanje sa prijateljima, serijski maraton i idealno veče kod kuće.
Zato danas donosimo recepte za tri meksička sosa, koji će prerasti u vašu omiljenu brzu zakusku za veče sa prijateljima:
Pico de gallo
Osvežavajući sos, sličan gvakamoliju svakako je Pico de gallo, koji ima gotovo slične sastojke, izuzev avokada.

Sastojci:
- 2 velika paradajiza
- 1 crni luk
- 1 ljuta paprika
- 2 čena belog luka
- Limunov sok
- So i biber po želji
- Peršun
Priprema:
Paradajiz i peršun iseckajte na sitne kockice. Beli luk izgnječite i dodajte sitno iseckanu ljutu papriku za pikantan ukus koji meksičkoj hrani daje posebnu draž. Posolite i začinite, dodajte peršun i sve zalijte limunovim sokom. Dobro promešajte i odložite u frižider da se ohladi. Osvežavajući ukus pikantnog sosa uz naćose, probudiće sva vaša čula.
Sir – umak
Sir umak je omiljeni naćos umak mnogima, a vaši prijatelji oduševiće se kada spoznaju da u svojoj družini imaju osobu koja zna da ga spremi.

Sastojci:
- 2 kašike putera
- 2 kašike brašna
- šolja mleka
- šolja i po narendanog čedar sira
- malo soli
- aleve paprike po želji
Priprema:
Rastopite puter i dodajte mu dve kašike brašna. Zatim mešajte dok se masa ne sjedini, pa mu dodajte šolju mleka. Dodajte i čedar, smanjite temperaturu i mešajte dok se sir ne istopi, začinite po želji i uživajte.
Gvakamoli
Recept za preukusan gvakamoli sos, pročitajte OVDE!

Uživajte u druženju sa prijateljima, omiljenoj seriji i večeri u udobnosti toplog doma uz ukus Meksika.
Foto: @asouternsoul
Autor: T. P.