Ovo su najpopularnije gej ikone na svetu!

Oni se nisu plašili da kažu ono što zaista misle. Nisu se plašili da delima stanu iza svojih stavova. Oni su buntovnici, borci i drugačiji su poput nas zato smo ih i nagradili titulom gej ikone koja u šou biznisu i te kako znači!

 • Madona 

Madona je od samog početka svoje karijere bila svesna da ne bi bila tu gde jeste da nije imala podršku gej populacije koja čini večinu njene publike. Još od „Vouge“ ere se javno borila za gej prava i istopolne brakove, u njenom dokumentarnom filmu „Istina ili izazov“ prvi put je na televiziji prikazan poljubac između dva muškarca. Verujem da ne treba mnogo objašnjavati zašto je kraljica popa na prvom mestu ove liste!

 • Merlin Monro

U stanu svakog drugog gej momka morate pronaći bar jedan detalj sa likom Merlin Monro. Legendarna holivudska zvezda nije bila samo san mnogih strejt muškaraca već i ideal lepote za gej muškarce koji su joj se divili i na neki način i stvorili imidž kakav Merlin danas ima u popularnoj kulturi. Nije tajna da su njeni najbliži saradnici bili gej i da su je upravo oni najviše savetovali kako da se ponaša pred sedmom silom.

 • Lejdi Gaga

Ekscentrična pevačica je svojom pojavom ozbiljno pretila da Madoni uzme tron gej ikone. Ova pevačica je od 2008. godine, kada je skrenula pažnju na sebe svojim stavovima i predanošću u borbi za gej prava, osvojila mlađe generacije. Poučena isprobanim Madoninim receptom, Gaga se odlično pozicionirala među ovom populacijom, ali ne bi sigurno ostala tu gde jeste da nije iskrena u onome što radi.

 • Šer

 Nakon što je u filmu „Silkwood“ glumila lezbijku, Šer je naišla na ogromnu podršku gej populacije, koju je dodatno „kupila“ onog trenutka kada je podržala svoju ćerku koja se javno izjasnila kao lezbejka, a kasnije promenila i pol. Šer je zbog svojih ekstravagantnih kostima najčešće bila inspiracijama mnogim transvestitima. Veliki hit „Believe“ još uvek važi za gej himnu!

 • Fredi Merkjuri

Iako nikada javno nije govorio o svojoj seksualnoj orijentaciji, upravo ta misterioznost koja se vezivala za privatni život lidera grupe „Queen“ (kako se gej muškarci najčešće nazivaju međusobno) učinila je ovog umetnika jako uticajnim među pripadnicima LGBT populacije. Fredi je bio zaražen HIV – om, a preminuo je 1991. godine.

 • Sindi Loper 

Bila je pravi buntovnik osamdesetih i neko kome je gej populacija pomogla da se nakon nekoliko neuspešnih albuma ponovo vrati na muzičku scenu. Sindi je osamdesetih snimila čuveni hit „True Colors“ koji je posvetila upravo svojoj mnogobrojnoj gej publici. Osamdesetih, kada je gej bila tabu tema u medijima, Sindi je otvorila sklonište za mlade gej ljude koji su bili odbačeni od porodice i nisu imali gde da odu.

 • Britni Spirs

Početkom 2000 – tih gej populacija je vapila za novom ikonom, što je američkoj industriji zabave bilo i te kako jasno, pa su na tržište lansirali jedan od najprodavanijih muzičkih brendova u to vreme. Ni sama Britni nije bila svesna koliko je voljena od strane gej populacije, pa joj je to, na sebi svojstven način, objasnila Madona čuvenim poljupcem koji se dogodio 2003. godine na dodeli MTV nagrada.

 • Džordž Majkl 

Nakon što je krajem devedesetih javno istupio kao gej, Džordž se maksimalno posvetio borbi za gej prava, a održao je i bezbroj humanitranih koncerta od kojih je novac ulagao u istraživanje HIV-a. Preminuo je prošle godine u 53. godini života.

 • Lajza Mineli

Nekako je bilo normalno da Lajza nasledi titulu gej ikone od svoje majke Dzudi Garland. Ovaj status dodatno je učvrstila činjenica da joj je otac, poznati filmski producent Vinsent Mineli, biseksualac. Svoj uticaj među gej populacijom potvrdila je i pojavljivanjem u filmu „Seks i grad 2“ kao kuma na Stenfordovom i Antoniovom venčanju.

 • Elton Džon

Elton je definitivno najpoznatiji gej muzičar na svetu. Javno je istupio kao gej još davne 1976. godine.  Sa partnerom, sa kojim je zajedno još od 1993. godine, ima dva sina.

 • Sara Džesika Parker

Seks i grad je definitivno uticao i na gej populaciju isto koliko i na muško – ženske odnose, tako da je gej ikona u ovoj priči zapravo Keri Bredšo. Ne postoji gej muškarac koji nije gledao ovu kultnu seriju i koji se nije poistovetio sa bar jednim likom. Drage devojke, možda ne znate ali i mi u našoj ekipi, baš kao i vi, imamo i Keri i Mirandu i Šarlot, a Samanta je svako od nas pomalo.

Još zanimljivih tekstova o ovoj temi pročitajte ovde!

Podeli ovaj post:

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.