Iako je TikTok osvojio tinejdžere, ne znači da je reč o mreži na kojoj malo zrelije generacije ne mogu pronaći zanimljiv sadržaj. Zapravo, TikTok predstavlja pravu oazu kulinarskih specijaliteta, koje ćete želeti da isprobate.
Baš takav recept je i piletina u parmezanu, koja predstavlja sjajnu ideju za ručak, ili večeru uz čašu belog vina. Ovaj preukusan italijanski recept na društvenim mrežama postao je pravi hit.
@flakeysalt Nothin better than chicken farmer john. ##SummerDIY ##cooking ##fyp ##foryou ##foryoupage ##ramsayreacts ##recipe ##foodlover ##food ##skills
♬ original sound – Joshua weissman
Priprema:
Filete belog mesa pripremite za pohovanje i ispohujte ih na uobičajeni način. Dok se meso pohuje, napravite smesu od parmezana i mocarele, koju ćete naneti na piletinu.
Paradajz sos pripremite tako što ćete na malo ulja propržiti malo belog luka i slaninice, potom dodajte pelat, sve prokuvajte zajedno i dodajte malo origana.
Ispohovanu piletinu posložite u pleh, prelijte je paradajz sokom, a onda na svako parče mesa stavite šaku izrendanog parmezana. Pecite u rerni nekih 30-ak minuta, a onda uživajte u slasnom ukusu Italije, kada već nemate priliku da uživate u njenim prelepim ulicama.
Foto: @valentinascorner
Teodora Vuković