Obogatite svoju jutarnju kafu sa ova 3 zdrava sastojka i poboljšajte rad metabolizma!

Nema ničeg lepšeg nego započeti dan šoljom kafe, osetiti toplo strujanje telom i rezak ukus na jeziku, a kada uz to sagledamo i sve zdravstvene benefite, koji se kafi sve više odriču, a svakako ih ima, onda znamo da smo već od prvog trenutka uradili nešto dobro za sebe. Utolili smo svoju strast, poboljšali nivo energije i ubrzali metabolizam.

Meutim, ako znate tajni recept i u kafu dodate nekoliko zdravih sastojaka, pojačaćete njeno dejstvo na vaš metabolizam i topljenje masti.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje ima široku primenu, a posebno ga je dobro koristiti u ishrani, jer sadrži masne kiseline srednjeg lanca, koje se u organizmu šalju odmah u jetru gde se pretvaraju u energiju ili ketonska tela, ali ne u masti. Na ovaj način ono daje energiju našem organizmu i podstiče sagorevanje masti. Bogato je i mineralima i vitaminima, pa njegovim konzumiranjem poboljšavate celokupno stanje vašeg organizma.

Med

Med obiluje prirodnim šećerom, koji nam je neophodan, kako bi organizam dobijao dovoljnu količinu energije. Bogat je vitaminima B6 i C, kao i mnogim mineralima. Med reguliše nivo holesterola u krvi i smanjuje stres.

Cimet

Cimet je bogat antioksidansima, ublažava upale u telu i neutrališe kretanje slobodnih radikala. Cimet ubrzava metabolizam šećera u krvi i podsticanjem pretvaranja šećera u energiju, sprečava stvaranje i taloženje masti.

Kako da ove zdrave sastojke koristite kao dodatke svojoj kafi?

U jednu teglicu sipajte 3/4 šolje kokosovog ulja, dodajte kašičicu meda, kašiku cimeta i kašiku kakaa. Sve lepo promešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu i poklopite, pa odložite u frižider.

Svojoj kafi svakog jutra dodajte po kašičicu dobijene smese i promešajte. Posle samo nekoliko dana primetićete sve benefite pojačane verzije vašeg omiljenog napitka na vaš izgled, ali i zdravlje!

Teodora Vuković

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.