Ove nedelje odlučili smo se za nešto laganiji obrok bez mesa. Recept za kremastu brokoli čorbu ostavio nas je bez daha, pa vam donosimo recept, kako biste i vi nedelju završili novim, laganim i ukusnim receptom.
Sastojci:
- Puter
- Glavica crnog luka
- Dva čena belog luka
- Šargarepa
- 115g krem sira
- Brašno
- 700ml pilećeg bujona
- 120g milerama
- 450ml mleka
- Kašika dijon senfa
- Začini po želji
- 250g čedar sira
- 50g parmezana
Priprema:
U zagrejanoj šerpi otopite kašiku putera, zatim propržite sitno iseckanu glavicu crnog luka, dva čena belog luka i izrendanu šargarepu. Kada sastojci omekšaju dodajte kašiku raša i 115g krem sira. Dodajte 700ml prethodo skuvanog pilećeg bujona. Dodajte 120g milerama, 450ml mleka, kašiku dijo sefa, so i biber po želji i malo muskatnog oraščića. Dodajte i pola kilograma opraog brokolija.
Kuvajte na tihoj vatri 4 sata, a kada se čora skuva dodajte 250g čedar sira i 50g parmezana, mešajte da čora doibje kremastu strukturu i toplo poslužite.
Ovaj populari američki specijalitet možete poslužiti uz prepečene krutone ili hrskavi baget.
Autor: T. P.