Mesečni horoskop za JUN 2019. godine

Pažnja! Ovaj horoskop važi i za znak i za podznak!

Informacije i rezervacije: Email: astrosaka@yahoo.com, facebook: Astro Spica ili na broj telefona: 065/615-73-91

Još zanimljivih tekstova o ASTROLOGIJI, pročitajte OVDE!

OVAN

LjUBAV

Jun mesec biće prilično promenljiv kada su emotivna dešavanja u pitanju. Početak meseca donosi pozitivne, a nekima od vas i nagle promene pod uticajem mladog meseca  iz kuće vesti i komunikacije 3. juna. Ovo će biti prilika da više izlazite, družite se i da u vaše aktivnosti uključite partnera.

Ukoliko ste slobodni od 11. juna mogli biste, u krugu prijatelja, da upoznate veoma privlačnu i pozitivnu osobu u znaku Ovna, Vage ili Strelca.

Period od 17. do 23. juna donosi smirenje na polju emocija, a nekima od vas i izazove.

Mars iz nežnog Raka i vaše kuće emocija u lošem aspektu sa Saturnom iz Jarca, izazvaće melanholiju, doneće ipak priliku da iskažete svoje emocije i popravite odnos kroz razgovor.

POSAO I FINANSIJE

Ovnovi su već neko vreme inicijatori dešavanja i poslovnih akcija u svom poslovnom okruženju! Puni su ideja i period do 10. juna biće idealan za dugoročna planiranja, ali i napredovanja. Posebno ukoliko su zaposleni u oblasti komunikacije, administracije, transporta, i informacionih tehnologija.

Ipak Mars, vladar vašeg znaka, iz pasivnog Raka mogao bi da uspori ostvarivanje nekih planova. Suočite se otvoreno i mirno sa nadredjnima ili obavezama i sve ćete postepeno rešiti.

Oko 20. juna mogući neplanirani troškovi na druge, ali i pozajmljivanje novca! Dajte od srca – vratiće se.

Od 19. juna neočekivano dobra zarada, ali i povišica. Tranzit karmickog čvora kroz vaše polje karijere sa Saturnom otvoriće nove poslovne mogućnosti, ali i uživanje u ubiranju plodova vašeg napornog rada.

Još zanimljivih informacija o OVNU pročitajte ovde!

BIK

LjUBAV

Bikovi  će tokom juna meseca biti mnogo više okrenuti poslu i uspehu u odnosu na ljubav, ali kada je flert u pitanju bićete veoma aktivni.

Pod uticajem Venere, iz vaše astrološke kuće ličnosti, bićete veoma energični, privlačni, zračićete neobičnom harizmom. Ovo se posebno odnosi na ženske predstavnice znaka, kojima će muškarci biti bukvalno nad glavom. Nećete morati preterano da se trudite, već će vama sami prilaziti.

Nakon 10. juna fokusiraćete se na finansije i zaradu.

Zauzeti Bikovi pod uticajem Marsa, iz kuće komunikacije i dogovora, do 20. juna imaće potrebu da svoju vezu dovedu na viši nivo, pa su moguće ponude za brak.

Krajem meseca bićete skloniji flertu i opuštaju.

Moguća nova ljubav sa lepom i kulturnom osobom, u znaku Vage, Škorpije ili Bika.

POSAO I FINANSIJE

Bikovi će do 10. juna uživati u finansijskoj stabilnosti, ali i uvećanoj zaradi, pod uticajem Venere iz vašeg znaka!

Ipak, do 17. juna imaće opsesivnu potrebu za trošenjem, a mogući su i nepromišljeni potezi. Polagaće na estetiku, tretmane i uživanje, pa će im tu najviše para i otići.

U drugoj polovini meseca stišaće strasti i mudro rasporediti svoje finansije. 
Ukoliko rade u oblasti finansija, ugostiteljstva i estetike biće pravi miljenici zvezda ovog meseca!

Pun mesec iz Strelca  oko 17. juna može im doneti partnerski odnos, zlata vredan, ali i uspeh u javnosti i priznanja. Pustite druge da umesto vas donesu važnu poslovnu odluku krajem juna.

Još zanimljivih informacija o BIKU pročitajte ovde!

BLIZANCI

LjUBAV

Za mnoge Blizance pod uticajem mladog meseca iz vašeg znaka 3.j una desiće se nov emotivni i životni početak. Odgovaraće vam pozicija vazdušne Venere iz  vašeg znaka i uticaće pozitivno na vaš emotivni život.Posebno nakon 10. juna. Osećaćete kao da ponovo dišete, ali je moguće i da će neki od vas imati veliku potrebu za promenama kada je u pitanju partnerstvo.

Merkur, vladar vašeg znaka, ići će  5. juna znakom melanholičnog Raka, pa ćete imati tendenciju ka prošlosti i na neki način sretaćete ili dolaziti do informacija, možda i pogrešnih, o ljudima iz prošlosti.

Slobodni Blizanci mogli bi da uđu u vezu na daljinu, sa osobom iz inostranstva u periodu od 10. do 21. Juna u znaku Lava ili Raka.

Zauzeti Blizanci imaće malo problema da prihvate odgovornost i obaveza koje im se nameću u braku i sa partnerom. Neke neistine izaćiće na videlo.

Pun mesec iz vaše kuće braka i partnerstva 17. juna pokreće pitanje dece, a slobodnim donosi novu ljubav.

POSAO I FINANSIJE

Vladar vašeg znaka, merkur  učiniće da budete veoma odlučni i preduzimljivi do 5. juna. Imaćete veoma povoljne poslovne prilike i sve što sada uradite uticaće veoma povoljno na ostatak meseca.

Imaćete potrebu da menjate neke stvari, a može se desiti i da promenite saradnike, a pod uticajem Venere vašeg znaka i Jupitera  odlično ćete sarađivati sa strancima, a moguće su i nove poslovne prilike.

Nakon 16. juna Mars prelazi iz vaše  kuće finansija biće s jedne strane u napetijim aspektima na Saturna iz kuće dugovanja i troškova i  moguće je da će se vaša finansijska situacija biti nestabilna.

Venera iz vašeg znaka donosi i odličnu saradnju sa ženama ali i protekciju kod nadredjenih. Oko punog meseca, 17. juna, moguće je da će se desiti nova poslovna prilika, ali i nervoza oko nekog administrativnog pitanja.

Još zanimljivih informacija o BLIZANCU, pročitajte ovde!

RAK

LJUBAV

Emocije će biti u prvom planu tokom juna i  moguća ljubav na poslu, upravo na početku godine. Mlad mesec 3. juna pokrenuće neke odlučujuće procese unutar partnerskih odnosa.

Početak juna u periodu od 2. do 11. doneće izazove Rakovima koji su u vezi, ali i u odnosu sa decom. Ukoliko budete ishitreno reagovali u nekim bezazleni situacijama možete imati problema ili konflikte bez potrebe. Nakon 16. juna situacija u svim odnosima se popravlja i osetićete da vam se pozitivna energija vraća u život ali pod uslovom da prihvatite dodatne odgovornosti ili da završite sve što vas muči.

Pozitivna situacija na poslu uticaće na vaše samopouzdanja i odnos sa partnerom. Uspeh koji će vam se desiti u poslu donosi nove mogućnosti.

Slobodni Rakovi se posebno u periodu od 16.do 22. Juna mogu povezati sa veoma interesantnom osobom, preko posla, prema kojoj će osetiti nešto više.

POSAO I FINANSIJE

Jun će doneti energiju završetka starih ili poslova koji već duže vreme stagniraju, a početak meseca biće idealan za obnovu stare saradnje sa jednom Vagom ili Jarcem.

Mars  iz vašeg znaka  doneće neočekivano dobru zaradu, posebno do 15. juna, a ona će najpre doći iz dalekog inostranstva, tajnih poslova, poslova iza scene i poslova vezanih za negu i ulepšavanje!

Mars će mnoge od vas usmeriti na pokretanje velikih poslovnih promena.

Izvor finansija će se sredinom meseca promeniti. Mnogima je moguća zarada kroz dva posla, a onima u partnerskim poslovima i razmirice oko zarade! Ne sumnjajte u saradnju sa Devicom ili Bikom, oni vas nikad neće izneveriti

Izmedju 18. i 28. juna dobri aspekti Merkur i Sunca iz vašeg znaka sa Venerom doneće vam stabilne i proverene klijente, zaposlenje na duže ili za stalno a mnogi Rakovi konačno će stabilizovati i svoju finansijsku situaciju.

Još zanimljivih informacija o RAKU, pročitajte ovde!

LAV

LjUBAV

Početak meseca biće tenzičan, posebno kada je komunikacija sa partnerom u pitanju, ali već nakon 6. juna nervoza popušta. Venera se vraća u vašu sedmu astrološku kuću, partnerstva i braka i donosi vam fokus na regeneraciju odnosa, ali i strast u vezama.

Zauzeti Lavovi  u periodu od 11. do 21. juna imaće prilike da svoj odnos dovedu u red, porade na vraćanju strasti u odnos, ali i da se ponovo i zaljube u svog partnera. Imaćete punu podršku i Marsa, planete akcije, koja će u vama buditi bujicu emocija iz dana u dan Slobodni Lavovi mogli bi uploviti u karmičku vezu sa osobom koja na prvi pogled deluje veoma tajanstveno, opasno ili autoritativno u znaku Jarca, Škorpije ili Riba. 

Ova jaka hemija vući će vas da se do kraja opustite pred ovom osobom. Rizik u ljubavi će vam se isplatiti.

POSAO I FINANSIJE

Početak juna meseca, pod uticajem Merkura vladarem vašeg polja novca, prelazak u znak Raka 5. juna donosi izuzetno dobre aspekte na polju finansija. Ipak, u periodu od 15. do 20. juna obratite posebnu pažnju kada su poslovni dogovori u pitanju. 

Može se desiti da vam neko izuzetno preuveličava ishod određenog posla ili mogućnost zarade. Čuvajte se lažnih obećanja! Nakon 16. juna Venera će se naći  u vašem astrološkom polju novih saradnji I timskog rada. Ukoliko u prethodnih šest meseci razmišljate o početku nekog novog posla ili ste nešto započeli ali se nije sve realizovalo kako treba, sada je pravi trenutak da se taj posao nastavi u dobrom pravcu. Moguć je i početak novog posla, ali i to da konačno uberete plodove svog vrednog rada

Izmedju 22. i 25. juna moguće je da ćete razmišljati o nekim pozitivnim promenama unutar poslovnog prostora. Kraj juna je finansijski odličan.

Još zanimljivih informacija o LAVU, pročitajte ovde!

DEVICA

LjUBAV

Početak juna meseca najavljuje velike preokrete i promene kako na nebu, tako i u vašem životu. Venera se iz Bika i vaše kuće novih početaka  ulazi u znak Blizanaca 10. juna i vaše astrološko polje posla! Merkur prelazi u znak Raka 5. juna i komunikacija postaje mnogo tajanstvenija,osećajnij, a neki odnosi se popravljaju!

Mlad mesec najavljuje nove veze, brak, ali i novo životno poglavlje 3. juna  i ljubavnih odnosa! Slobodne Device mogu ući u lepršavu vezu sa osobom preko posla. Prijaće vam ova lagana i neopterećujuća priča.

Nakon 15. Juna Mars ulazi u seriju aspekata sa Saturnom, karmickim čvorovima ali i Plutonom i Neptunom, što u vama budi romantičnu stranu i skonost iluzijama, ali i tajnim vezama ali i prošlosti.

Slobodnim Devicama posle  22. juna probudiće emocije prema kolegi u znaku Raka, Device ili Ovna, a nije isključeno ni da ćete pomešati ljubav i posao i upustiti se u ovu pomalo zabranjenu vezu.

POSAO I FINANSIJE

Device čeka veoma plodonosan mesec. Finansijska situacija biće promenljiva ali će posla biti na svakom ćošku. Venera će boravkom u vašem polju karijere od 10. juna doneti zanimljive saradnje, moguća poslovna putovanja i važne sastanke, ali i to da se poslovi sklapaju mnogo brže nego ranije.

Bićete odličan timski igrač, a period od 4. do 13. juna biće posebno povoljan za sve Vodolije koje se bave trgovinom, komunikacijama ili rade online.

Novac će dolaziti brzo, ali isto tako i odlaziti. Ipak nije sve u novcu, poslovi, koje sada sklopite uticaće veoma pozitivno na vašu budućnost.

Druga polovina juna doneće potrebu da nešto krupno promenite u vašem kolektivu ili načinu rada. Moguće je da ćete privlačiti čudne ili problematične saradnike, a u nekom momentu može I da vam se učini da rasipate energiju. Budite strpljivi i ne brzajte u odlukama.

Još zanimljivih informacija o DEVICAMA, pročitajte ovde!

VAGA

LJUBAV

Prilično buran i zanimljiv mesec je pred Vagama! Taman kad vam se bude učinilo da ste se ušuškali pored partnera, dešavaće se trzavice i promene! Mnogi Vage biće pretežno usmereni na posao, pa će u radnom okruženju upoznati nekog izuzetno privlačnog.

 Od 6. juna merkur iz melanholičnog Raka u vaš život mogao bi da vrati nekog kod vam je davno uzburkao misli. Jedan Strelac, Škorpija ili Riba možda imaju nešto novo da ponude!

Zauzete Vage  prolaziće kroz izazovne i krizne situacije između 14. i 19. Juna! Partner će vas optuživati da ga zapostavljate, a vi se nećete preterano truditi da mu objasnite zašto, pa može doći do tenzije u odnosu! Iskoristite aspekte Venere iz polja putovanja i oko 23 juna otputujte zajedno sa partnerom ili uvedite neke novine u odnos.

POSAO I FINANSIJE

Početkom juna, tačnije oko 3. juna, mlad mesec iz vašeg astrološkog polja promena i putovanja može vam doneti nove poslovne projekte, ali i  proširenje posla. Kad su posao i finansije u pitanju većina Vaga  očekuje  veoma plodonosan mesec pod uticajem Venere iz Blizanaca od 10.juna.

Ujedno biće ovo povoljan period za sve Vage koje studiraju.

Oprez se savetuje u periodu od 16. do 20. juna kada su moguće tenzije i konflikti sa nadređenima. Moguće da će vam se desiti novo poslovno poznanstvo i saradnja sa ženskim osobama u znaku Device, Vage ili Bika, ali i veoma dobra zarada.

 Vage koji se bave administrativnom ili poslovima vezanim za ekonomiju i pravo, trebalo bi da obrate pažnju u komunikaciji i dogovorima sa klijentima. Pod uticajem Merkura iz misterioznog Raka posebno nakon 17. Juna komunikacija može biti konfuzinija.

Krajem meseca dobri aspekti Sunca i Merkura donose nove klijente, stabilnost na polju finansija,ali moguće i dvoumljenje između dva posla ili uvećanje obima posla.

Još zanimljivih informacija o VAGI, pročtajte ovde!

ŠKORPIJA

LJUBAV


U junu ćete zračiti posebnom energijom pod uticajem Venere iz vaše kuće strati. Bićete u centru pažnje, a vaša omiljena aktivnost biće flert! 

Početkom juna, između 4. i 9. moguće je i da će neko iz prošlosti pokušati da se vrati u vaš život. Ovo posebno važi za ženske pripadnice znaka! Ipak, obratite pažnju da ne budete izmanipulisani i uvučeni u nešto što vam zaista ne treba. Sunce i Merkur će vas učiniti još drużljubivijim i zavodljivijim nego ikada pre. 

Oko punog meseca, 17. juna, bićete veoma dobro raspoloženi i na nekoj grupnoj proslavi u svoj život privući veoma bitnu osobu. Ovo će  biti jedan od najvažnijih meseci kada je ljubav u pitanju. Senzitivni Mars sredinom juna donosi turbulencije u dugim vezama i brakovima. Ukoliko za partnera imate Škorpiju ili Jarca, potrudite se da mu objasnite svoje promene raspoloženja.

POSAO I FINANSIJE

Energiju promena ali i pozitivnu energiju februara meseca prve će osetiti Škorpija. Mlad Mesec iz polja velikih ulaganja, ali i zarade oko 3. juna doneće im nalet predivnih poslovnih ideja, ali i sudbinsku saradnju sa Bikom, Ovnom, ili Vodolijom.

Finansijska situacija se već od 13. juna znatno popravlja, a troškove koje ste imali u prethodnom periodu ćete nadoknaditi. Ukoliko ste imali nejasne situacije ili konflikte sa kolegom ili poslovnim saradnikom u znaku Škorpije, Device ili Ovna, rešićete ih do 16. juna.

Pozitivni aspekti Venere i Merkura izmedju 16. i 26. juna donose dobru zaradu svim Škorpija koje imaju svoj biznis.

Još zanimljivih informacija o Škorpiji, pročitajte ovde!

STRELAC

LjUBAV

Strelac će do 10. juna držati sve svoje planove i želje za sebe, a mnogima će se činiti da niste najiskreniji u svojim namerama, posebno partneru! Nakon 10. juna postaćete otvoreniji, a odlučnosti vam neće nedostajati. 

Lepi aspekti Venere iz vaše kuće odnosa i javnosti učiniće vas magnetičnijim i privlačnijim nego ikad, a mnogima od vas desiće se velika ljubav.

Neptun iz polja komunikacije , u dobrom odnosu sa Marsom  donosi iluzije, ali i romantiku i mogućnost proširenja porodice! Vladar vašeg znaka,

Venera iz vaše kuće javnosti i partnerstva, donosi do kraja meseca ljubav u poznatom okruženju ili u blizini kuće! Ovo će biti prilika za sve Strelčeve  koje veruju da jedna ljubav sa Jarcem, Rakom ili Strelcem zaslužuje još jednu šansu! Krajem meseca, na vašu inicijativu, mogli biste obaviti razgovor sa voljenom osobom koji odlažete mesecima.

POSAO I FINANSIJE

Aspekt Venere iz vaše kuće posla i obaveza i Merkura iz vašeg polja partnerstva i saradnji  već duže vreme povoljno utiče na vaš poslovni život, ali i na finansijsku situaciju.

Ovo je aspekt dobre prilike za zaradu a on se nastavlja sve do 10. juna kada će Venera preći i vašu astrološku kuću javnosti kada ćete privlačiti pozitivniju klijentelu, priznanja ali i dobar momenat za marketing.

Ujedno pod uticajem aspekata Marsa iz vaše kuće ulaganja i dugovanja  može vam se desiti povoljna poslovna ponuda koja zahteva neko odricanje ili pronenu saradnika.

Period od 15 do 20. juna biće pun promena, a nakon toga pod uticajem Merkura iz Raka i Sunca i  vašeg polja karme su moguće i obnove nekih starih saradnji, ali i čarobne poslovne ideje i prilike.

Uspeh i ubiranje plodova dolaze od 25. juna kada će i tenzija u vašem poslovnom životu splasnuti i konačno ćete biti na pravom putu.

Još zanimljivih informacija o STRELCU, pročitajte ovde!

JARAC

LjUBAV

Ljubav će za većinu Jarčevi  biti izvor velikih izazova u junu. Već početkom meseca zauzeti Ovnovi imaće napetu komunikaciju sa partnerom, pa se oko 3. savetuje da obratite pažnju da ne ponavljate neke greške iz prošlosti! U periodu od 8. do 12. Juna biće izazovan za sve one koji su u braku, jer donosi mogućnost ulaska u paralelnu vezu sa Rakom, Lavom ili Vodolijom, ali i nepoverenje i sumnju u partnera. Biće prilično veselo, a vi se potrudite da se iz ove priče izvučete što trezvenije.

Nakon 20. juna Sunce prelazi u znak Raka i vaše  astrološko polje partnerstva  i emotivnih veza i imaćete potrebu za bliskošću. Mogli biste da popravite situaciju u odnosu i već krajem meseca bićete mnogo stabilniji i željni prave ljubavi a ovo se posebno odnosi na Jarčeve koji su slobodni.

POSAO I FINANSIJE

Jun mesec će biti poslovno i finansijski izuzetno dobar. U periodu od 10. juna, kada Venera krene kroz vašu astrološku kuću posla, finansijsije će se dodatno poboljšati, ali je vrlo moguće da ćete završavati neki posao koji je davno započet ili se odlagao. Moguće je da će vas sačekati neki troškovi koji su bili odloženi od 16. juna, kada Merkur bude pravio izazove aspekte.

Nakon 20. juna u vaše astrološko polje posla ulazi Merkur veoma povoljan finansijski period, poseb o Jarčevima koji se bave trgovinom, društvenim mrežama, transportom i turizmom. 

Još zanimljivih informacija o JARCU, pročitajte ovde!

VODOLIJA

LjUBAV

Od 10. juna, Vodolijama će prijati tranzit Venere kroz astrološko polje ljubavi, zabave i prijateljstva. pa ćete biti u žiži dešavanja, ali i na meti mnogih udvarača. Ipak, kako je Venera u Blizancima u dvojnom znaku, moguće da ćete prolaziti kroz period dvoumljenja između dva ili više partnera.

Dešavaće se platonske veze, sumnje, prevare, a moguće je i da ćete ulaziti u tajne veze. Posebnu pažnju u komunikaciji i oko donošenja važnih odluka trebalo bi da dobijete u periodu od 16. do 21. juna.

Nakon 22. juna situacija se poboljšava. Ulazak Sunca  u znak Raka i učiniće da budete mnogo romantičniji u odnosu sa jednom Vagom, Strelcem ili Vodolijom.  Oprez se savetuje krajem meseca, oko 27. juna. Tada ne bi trebalo da donosite brzoplete odluke i da dajete još jednu šansu svojoj vezi ili braku.

POSAO I FINANSIJE

Aspekt Mladog Meseca i Merkura  iz vašeg polja kreativnosti, inspiracije i zabave oko 3. juna doneće vam povoljne momente da  vaš poslovni život, ali sredite vašu finansijsku situaciju. Ovo je aspekt dobre prilike za zaradu a on se nastavlja sve do 14. juna.

Ujedno pod uticajem jakih aspekata Marsa i Saturna može vam se desiti promena posla ili saradnika.

Period do 16. juna biće pun promena i izazova, a nakon 22. juna pod uticajem Merkura iz Blizanca i vašeg polja kreativnosti su moguće i obnove nekih starih saradnji, ali i pogrešna poslovna procena, pa obratite pažnju na poteze.

Moguće je da ćete u periodu od 14. do 22. juna u tajnosti dogovoriti posao o kome sanjate sa Ribom, Jarcem ili Vodolijom.

Uspeh i ubiranje plodova dolaze od 22. juna kada će i tenzija u vašem poslovnom životu splasnuti i konačno ćete biti u pravom timu.

Još zanimljivih informacija o VODOLIJI, pročitajte ovde!

RIBE

LjUBAV

Dočekujete jun prilično razigrane, pod uticajem Venere iz astrološkog polja prijateljstva i druženja. Imaćete potrebu da izlazite i da se družite, a mnogim Ribama se može desiti da u periodu do 8. juna pomešaju ljubav i prijateljstvo.

Ribe u ozbiljnim vezama prolaziće jednu mirniju i emotivniju fazu sa partnerom. Aspekti Marsa iz vašeg astrološkog polja ljubavi i sreće , mnoge stvari će uzburkati, ali i promeniti u  vašem ljubavnom životu od 14. juna. Tada ćete osetiti i pun Mesec iz vašeg astrološkog polja prošlosti, pa možete  dobiti vesti o nekom koga niste dugo čuli ni videli. Ovaj tranzit može uzburkati vaše emocije.

Period od 16. do 25. juna većini Riba donosi ključne momente i rešenja nekih situacija, ali i mogućnost ulaska u tajnu vezu koja im može promeniti mnoge predstave o ljubavi. Zauzetim Ribama ovo može doneti malo krize, ali i zapostavljanje partnera, pa očekujte turbulencije u odnosu ili pridike. Ipak, vi kao niko drugi umete da baratate tudjim emocijama i suptilno objasnite i opravdate se za sve svoje postupke.

Ribama  će pod uticajem lepih aspekata  Venere i Neptuna iz njihovog znaka jun u finansijskom smislu početi veoma dobro.

Mlad Mesec vam između 3. juna može doneti i neka iznenađenja vezano za vaše saradnike i kolektiv u kom ste, a moguća su i neočekivana poznanstva koja vam mogu doneti uspeh u daljem poslovanju.

Imaćete dobru zaradu, posebno do 16.juna. Većini vas moguće su i povišice sredinom meseca, ukoliko se bavite poslovima vezanim za sport, zabavu ili nove tehnologije.

Obratite pažnju na nepotrebne troškove i ishitrene reakcije pod uticajem mutnog Merkura iz Raka.

Ipak većini Riba, energija dobrog aspekta Saturna, iz stabilnog Jarca, i Neptuna doneće racionalne odluke kada su u pitanju ulaganja i investicije. Biće veoma plodonosno krajem meseca, posebno onima koji se bave trgovinom ili su timski igrači.

Još zanimljivih informacija o RIBAMA, pročitajte ovde!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.