Kako da detaljno očistite make up pribor u samo 3 koraka?

Naše lice iscrpljeno je naglim vremenskim promenama, svakodnevnim nošenjem maske i hormonima, koji priznaćete ponekad rade “kao ludi”. Efikasna nega i pravilno čišćenje kože lica, u mnogome će pomoći. Ipak, postoji jedan korak u našoj nezi, koji nikako ne smemo zaboraviti – čišćenje make up pribora.

Koliko god puta da ste čuli: Važno je redovno čistiti četkice, nije suvišno da to ponovimo još jednom. Higijena make up pribora je preduslov za čistu, lepu i zdravu kožu.

Osim make up-a koji ostaje na četkicama posle šminkanja, na njima ostaje i sebum, koji se tokom nanošenja proizvoda skupio sa vaše kože na četkicu. Upravo sebum je razlog zbog kog se na četkicama može skupiti mnoštvo bakterija, ako ih redovno ne održavate.

Kako bismo vam još malo olakšali, donosimo kratak vodič za efikasno pranje četkica:

#1. Isperite

Pomešajte malo antibakterijskog sapuna i mlake vode u čašu. Umočite četkice i ostavite ih 10-ak minuta da odstoje. Zatim detaljno isperite četkice pod mlazom tople vode.

#2. Zavrtite ih u krug

Nabavite gumenu, hrapavu podlogu za čišćenje četkica i zavrtite vlažnu četkicu zavrtite u krug kako biste skinuli i poslednje ostatke šminke.

#3. Detaljno ih osušite

Sušenje četkica je veoma važno, kako voda i vlaga ne bi opustile lepak, koji vrh četkice povezuje sa drškom. Četkice složite na peškir, na adekvatnom rastojanju, kako bi mogle da se osuše, a zatim peškir stavite u blizinu nekog izvora toplote. Kada se četkice osuše odložite ih na njihovo mesto u vašem “beauty” kutku.

@fashionjackson

Čiste četkice omogućavaju da na već očišćeno i pripremljeno lice, nanesete svoj make up uredno, što je veoma važno, ukoliko želite čistu i zdravu kožu.

Autor: T. P.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.