Isprobajte recept za omiljenu francusku poslasticu!

Šareni Macaronsi, koje često viđamo u izlozima omiljenih poslastičarnica, omiljena su francuska poslastica, a nešto su čemu ne može odoleti niko, ko ih je makar jednom probao.

Iako priprema Macaronsa važi za veoma komplikovanu, mi smo pronašli prilično jednostavan recept, koji sa uživanjem delimo sa vama, kako biste i vi ovim preukusnim, slatkim zalogajima obradovali sebe i svoje najmilije.

Kod pripreme Macaronsa veoma je važno da se držite tačne recepture, kako bi kolačići ispali baš onako kako treba, slasni i penasti.

Sve što vam je potrebno je…

2 belanceta

80g mlevenih badema

120g šećera u prahu

50g kristal šećera

Prehrambena boja po želji, ili kakao

Krem:

100g bele čokolade

30ml sveže slatke pavlake

Kašičica limunovog soka

Kašičica sveže rendane limunove kore

Priprema:

Bademe oljuštite i dva puta ih sameljite. Mlevene bademe pomešajte sa šećerom u prahu.

Mikserom umutite čvrsto belanca i dodajte kristal šećer uz konstantno mućenje.

U umućena belanca dodajte smesu badema i šećera, koju ćete izmešati rukom. Smesa treba da bude dovoljno gusta, da se sa kašičice sliva u gustom mlazu. U belanca dodajte boju, koju želite na svojim macaronsima.

Pleh za pečenje prekrijte pek papirom, a smesu premestitie u poslastičarski špric. Na pek papiru oblikujte pravilne kapice za vaše macaronse. Tako napravljene vrećice odstavite malo da odstoje, dok se rerna ne zagreje na 150 stepeni, a onda ih pecite 15 minuta. Sačekajte da se kolačići ohlade, a onda ih napunite unapred pripremljenim filom.

Priprema krema:

Slatku pavlaku zagrejte do vrenja, a belu čokoladu mešajte dok se ne ujednači, zatim dodajte sok i rendanu koricu limuna, dobro izmešajte i ostavite da se zgusne i bude idealno za filovanje.

Kada nafilujete kolačiće i spojite ih, ostavite ih da malo odstoje, a onda ih poslužite i uživajte u ovim slasnim i šarenim zalogajčićima.

Još zanimljivih recepata pročitajte OVDE!

Teodora Vuković

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.