#Instainspo: Kako urediti dom, kada imate previše stvari?

Ako nešto sa sigurošću možemo tvrditi danas, u dvadeset prvom veku, to je da živimo u velikoj potrošačkoj mašini. Čini se da se društvo nikada više nije žalilo na nedostatak uslova, a opet, nikada se više nije kupovalo. Upravo zbog te šoping manije, plivamo u izobilju donekle bespotrebnih stvari, dok nam životni prostor postaje sve manji.

Mari Kondo postala je guru uređeja enterijera, a njeni saveti o odbacivanju svega bespotrebnog su zlata vredi. Čini se da je baš ona otvorila vrata minimalizmu, kada je uređenje doma u pitanju, pa ipak, postoje oni, koji još uvek nisu spremni odlučiti se na zlatno pravilo – manje je više!

Mnoga istraživanja, potvrdila su da je manična potreba za gomiloanjem stvari i stvarajnem haosa u životnom prostoru, slika i prilika unutrašnjeg nemira i nezadovoljstva.

Kako bismo vas motivisali da sredite i orgaizujete svoje misli, osmislili smo da bi najbolje bilo početi od bolje organizacije životnog prostora. Zato smo za vas izdvojili 5 omiljenih instagram profila sa idejama za praktično uređenje, koje podrazumeva sklad gomile stvari, uređene baš kako treba.

@amberinteriors

@hiltoncarter

@thespacemag

@nordic.homedecore

@dominomag

Foto: Piterest/Athropologie

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.