Gej blog – Tretman zvani ,,sledeći”

Da li želi vezu ili samo neobavezno viđanje? Da li je trebalo ovo da kažem pred njim?  Da li da mu prvi pošaljem poruku? Zašto se ne javlja već dva dana? Možda mu se nešto kod mene nije dopalo?

I tako u nedogled. Milion pitanja koja sebi postavljamo kada ulazimo u priču sa nekim, milion pitanja na koja obično sami sebi dajemo odgovor koji nam prija u datom trenutku, a sve iz straha da saznamo onaj pravi.

Desetogodišnje iskustvo u dejtovima (svih vrsta) me iskreno ničemu nije naučilo. Međutim, kada ipak malo preispitam sebe, shvatim da me je naučilo jako bitnim lekcijima  – proceni i opreznosti!

Procena:

Među prvim stvarima o kojima pričamo sa nekim koga upoznajemo je istorija. Tokom ove opipljive teme jako je bitno da dobro slušate svog sagovornika, jer baš tu čuče mnogi odgovori koji mogu da ublaže tenziju i smanje broj pitanja sa početka teksta.

Svi mi sa sobom vučemo neko loše iskustvo iz prethodnih veza, upoznavanja, loših procena… Nažalost, baš ta loša iskustva često nam budu kočnica i još češće znaju da stvore odbrambeni zid pred nekim novim. Zato je bitno da imate razumevanja i za suprotnu stranu.

Koliko puta ste poželeli nečije prisustvo i koliko puta vam je ono „poslužilo“ da biste zaboravili nekog?

Sve je to u ljudskoj prirodi, zato nemojte biti šokirani činjenicom da ste upravo vi nekome bili samo „sledeći“.

Svrha ,,sledećeg” je da nasmeje, bude odlično društvo, i da da sve od sebe da ova etiketa nestane, a ono ružno iz prošlosti o šta često volimo da se saplićemo tokom ulaska u novu priču, potpuno zaboravimo.

Ako ste pesimista ova činjenica će vas baciti u tešku depresiju i pretvoriće vas u psihopatu, a ubrzo nakon toga ćete imati i lekarski uput.

Ukoliko ste, sa druge strane, optimista i ukoliko ste i vi pribegavali nekada „tretmanu“ sledeći, stisnućete zube i daćete sve od sebe da budete dobar slušalac, lek, i dobar „sledeći“.

I taj neko je voleo pre vas, i tog nekog su povredili, i taj neko želi da bude izlečen, tako da ukoliko ste na ulici izbegavali prosjake,  evo idealne prilike da svoju humanost pokažete na delu.

Opreznost:

Prepustite se, jer nikada ne znate kakvo iskustvo i kakvu avanturu će vam neko doneti, ali morate biti oprezni kako biste sačuvali sebe i kako vam možda baš taj sagovornik prekoputa ne bi bio samo „sledeći“.

Ukoliko ste jedno drugome ,,sledeći” , oboje imate velike šanse da iz toga stvorite nešto prelepo, ali opet oprez, jer ukoliko jedno od vas  i dalje neguje ono što je posejao u prošlosti, nije isključeno da će kad tad poželeti  da otkrije da li se nešto izrodilo iz toga.

Počupajte sav korov iz svoje prošlosti, stavite do znanja vašem ,,sledećem” da ste spremni za novo putovanje i neku novu avanturu. Ako je verovati onoj poznatoj izreci ,,kako zračiš – tako privlačiš” onda vas očekuju iznenađenja.

Prepustite se oprezno, pa makar i shvatili da ste nekome bili samo „sledeći“, jer na kraju krajeva, biti povređen danas i nije toliko strašno. Ako ništa drugo, zdravo je za cirkulaciju emocija.

Podeli ovaj post:

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.