Gej blog – Moć pravog prijateljstva

Prava prijateljstva se dešavaju onda kada treba da se dogode.

Ne možeš da predvidiš ko, kada i kako, jednostavno se dogodi.

Nisam verovao da neko može toliko da me poznaje, da neko može tako da me prihvati i učini da se osećam sigurnijim, boljim i srećnijim zbog toga što jesam.

DETALJI KOJI SLEDE INSPIRISANI SU ISTINITIM DOGAĐAJIMA.

Imam 27 godina i imam njega, jedinog prijatelja za koga mogu da stavim ruke u vatru, za koga znam da je tu za mene u svako doba dana ili noći, imam njega koji me gura napred.

Pored njega sam naučio da slušam druge i zahvaljujući njemu mogu lakše da vidim koje greške pravim kada je u pitanju moj odnos sa drugim ljudima.

Prijatelj je neko ko će te „trpeti“ kada si u fazama sopstvenog ludila, prijatelj je neko ko ne osuđuje, neko ko ume da te nasmeje, da te smiri, pravi prijatelj će se zaljubiti, zapostaviće te, ali će se uvek vratiti onda kada treba i ti ćeš ga razumeti, onaj pravi će odvesti u krevet dečka koji ti se sviđa, čime ti pomaže da shvatiš da on nije za tebe, pravi prijatelj će ti otkriti sve čari gej kruzinga u prestonici, sa pravim prijateljem bez cenzure prepričavaš svaki seksualni odnos i moliš boga da niko nikada ne dođe u posed vaše prepiske na viberu.

Onog trenutka kada staneš ispred osobe koju smatraš prijateljem i kada se budete razumeli pogledom, kada budeš osetio da si pred njim onaj pravi ti, bez ijedne maske i kada na istom tom licu vidiš osmeh znaj da je to onaj pravi.

Posvađaju se i najbolji prijatelji, pogotovo kada su i jedan i drugi gej, pa kada malo proradi ona ženska strana u njima.

Sa onim pravim prijateljem možeš da ne govoriš, na primer, 4 meseca (mart, april, maj, jun 2015.).

Međutim, taj trenutak kada igrom sudbine ili čega već ponovo razmenite reči i poglede, budite svesni da tvrđava koju gradite postaje jača.

foto: Greg Schwartz/FOX
foto: Greg Schwartz/FOX

Pravi prijatelji se ponekad i lažu međusobno, ali najbitnija stvar je da znaju kada je taj trenutak, pravi prijatelji će vas uvek razumeti kada se u novogodišnjoj noći iskradete i odete kući, pravi prijatelj nikada neće da pomisli na ono najgore, oni pravi znaju da ste  na sigurnom.

Pravi prijatelj će vas najsočnije opsovati kada mu poremetite planove, ali će vam učiniti uslugu…

Limitiran sam prostorom, inače bih vam naveo mali milion situacija po kojima možete da budete sigurni da pored sebe imate onog pravog prijatelja, ali najbitnija stvar je da to osećate.

Sazrevali smo zajedno i išli smo stepenik po stepenik do svojih ciljeva, smejali se, plakali, raspravljali, dramili (ok priznajem, ja više), jedno drugo smo oslobodili lanaca koji su nas gušili u odnosu sa drugim ljudima, jedno u drugom smo probudili poljuljano samopouzdanje i jedno drugo smo naučili da smo baš takvi kakvi smo – savršeni!

Dugujem ti zato ovaj tekst, jer od svega što nam se dešava nikada nisam stigao da ti kažem da si moja baza i moja porodica, da si neko ko mi je ovde gde nemam nikoga, sve.

Hvala za nezaboravnu avanturu…

Podeli ovaj post:

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.