Naćosi su polako postali velika konkurencija kokicama, koje su uvek izgovor za kasne grickalice, koje tokom leta sebi baš i ne bi trebalo da dopustimo. Ipak, ako već grešimo, hajde da grešimo inovativno. Ovoga puta donosimo recept za Gvakamoli, koji ćete obožavati, a koji će ujedno biti pravo osveženje uz naćose i omogućiti vam unos zdravih namirnica, čak i kada grickate. Uz to, imaćete priliku da osetite pravi, tradicionalni ukus Meksika i izazovete sebe da isprobate još neke recepte iz njihove kuhinje.

Sastojci:
- Avokado
- Manja glavica crnog luka
- Čen belog luka
- 2-3 čeri paradajza
- Vrh ljute paprike (po izboru)
- Limunov sok
- So i biber
Prirpema:
Avokado izgnječite viljuškom. Dodajte mu sitno iseckan crni i beli luk (količinu po želji) i dobro izmešajte. Ukoliko ste ljubitelj ljutog, iseckajte i malo ljute paprike. Dodajte i što sitnije moguće, iseckan čeri, a potom sve zalijte limunovim sokom. Dodajte so i biber po želji, dobro izmešajte da se smesa sjedini i dobili ste gvakamoli, mnogo bolji od onoga koji se može naći u hipermarketima.

Pakovanje naćosa, gvakamoli, film i dobro društvo su savršena način da uživate u ukusu Meksika i završite svoj dan.
Foto: @thestayathomechef