Bićete najlepše na plaži, čak i ako vaše telo nije kao sa naslovnice. Evo kako!

Ovih dana polemisalo se na društvenim mrežama, mnogo o tome, kako bi trebalo da izgleda zdravo žensko telo, šta je samopouzdanje i koliko je bitna ljubav prema sebi. Koliko volite sebe, uživate li u svojim oblinama i da li s osmehom nosite svoje telo, kuda god krenete?

Posle Milana i Ljubljane, gradova u kojima je prošle godine započela “Body Positive” inicijativa i u Beogradu je održana akcija “Lisca Proud to be me”- jedinstven događaj koji je okupio učesnice iz svih krajeva Srbije. Devojke i žene različitih godina, različitog izgleda i svih veličina, visokih i niskih, mršavih i punijih,  Terazijskim trgom prošetale su odevene u Lisca kupaće kostime iz nove kolekcije. Osim ostatka odeće, učesnice ove inicijative sa sebe su zbacile i sve predrasude, prihvatajući da je svaka žena lepa baš onakva kakva je, ujedno ohrabrujući sve ostale da krenu njihovim putem. 

Ujedinjene sa ciljem da nas podsete da svakog dana treba da budemo zadovoljne i ponosne na sebe i da telo nije jedino koje nas definiše, ovih petnaest dama izmamile su aplauze brojnih prolaznika koji su sa pažnjom ispratili i podržali akciju. U publici su se našle i glumica Vjera Mujović, voditeljke Adrijana Čortan i Marija Egelja, dok je za dobru atmosferu bio zadužen DJ Niko Bravo.

Ova akcija podsetila nas je na body positivity koncept i koliko je važno da vas podsetimo na vašu lepotu, na to ko ste u stvari i da je telo koje nosite samo ukrasna mašna, a vi ste sve ono što se u poklonu nalazi. Ne dozvolite da vas društvo sputa u slobodnom izražavanju vaše ličnosti, telesnosti i lepote. Budite ponosne na ono što ste i nosite svoje telo s osmehom. Ophodite se prema svom telu s ljubavlju, brinite o vašem zdravlju, ali nikada nemojte skrivati sebe i sumnjati u svoj sjaj.

Body Positivity je društveni koncept koji podržava ljude da vole i prihvataju svoje telo, uprkos normama koje društvo nameće o stavovima i shvatanjima ljudske telesnosti i lepote. Cilj pokreta je da se pozabavi nerealnim stavovima u pogledu lepote i pomogne pojedincima da izgrade samopouzdanje. Ideja je da ljudi shvate da je lepota konstrukt savremenog društva i da će biti srećni, samo kada prihvate i zavole svoje telo, kao neizostavan deo svoje ličnosti.

Koristimo priliku da vas u ime koncepta Body Positivity i Lisca – Proud to be me akcije pozovemo svaku ženu da sa odećom sa sebe svuče sve nesigurnosti. Vreme je da pokažete ljubav prema sebi, a ako ste još uvek nesigurne, vreme je da korak po korak naučite koliko je važno da volite sebe i koliko ste zaista lepi.

Nikada se i ni po koju cenu ne odričite svoje lepote i samopouzdanja, jer je vaša lepota upravo u onome što isijavate, vaša energija i vaša priroda.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.