Anika Al Saraž – Sina ne vaspitavam po pravilima

Manekenka, blogerka, novinarka, a od pre nekoliko godina i arapska princeza, Anika Al Saraž, jedna je od dama koje sigurno pratite na Instagramu. Njena lepota i stil očarali su i najzahtevnije estete, ali ona time očigledno nije opterećena. Živi u centru Pariza, a kada dođe u Beograd, šeta ulicama rodnog Vračara, baš kao svaka druga devojka. Udata je za uspešnog palestinskog biznismena, Jusefa Al Saraža, sa kojim ima sina Omana.

Retko ko bi poverovao da je lepa Anika mama, budući da ima liniju na kojoj bi joj pozavidele mnoge devojke.

,,Pripadam grupi retkih srećnica koje su porodilište napustile u starom džinsu. Tokom cele trudnoće ugojila sam se desetak kilograma, a na samom porođaju izgubila skoro pet. Hranila sam se zdravo i nisam preterano brinula o kilogramima. Nakon izlaska sa klinike, kombinacija neprospavanih noći i dojenja učinila je svoje. Ne znam da li ste znali, ali osim toga što je najzdravije za vašu bebu, dojenjem se ,,troši” između 300 i 500 kalorija na dan. Moj sin je u fazi prohodavanja, a od četvrtog meseca puzi, pa mogu slobodno da kažem da je on zaslužan za moju formu.” 🙂

Deli mišljenje sa većinom žena da je majčinstvo najlepši poziv i najdraža obaveza jedne žene.

,,Od momenta kada sam prvi put ugledala svog sina, do danas, ne mogu da opišem količinu ljubavi i zadovoljstva koje osećam sa jedne strane, ali i odgovornosti sa druge.”

Uživa u majčinstvu i ne opterećuje se brojnim pravilima i savetima kada je o vaspitanju sina reč.

,,Moj sin je nedavno napunio godinu dana. U ovoj fazi njegovog odrastanja najbitnije mi je da se zdravo hrani, pravilno razvija i da bude okružen ljudima koji ga vole.”

Svaki slobodan trenutak porodica Al Saraž provodi zajedno, kao sav normalan svet.

,,Od kada smo dobili sina, moram da priznam da je naš provod potpuno drugačiji nego prethodnih godina. Naše slobodno vreme podređeno je sinu. Trudimo se da organizujemo aktivnosti koje su adekvatne za njegov uzrast, dok lične želje stavljamo u drugi plan. Baby O, kako ga obično zovemo, je oduševljen životinjama, tako da uskoro planiramo da posetimo zoološki vrt.” 🙂

Omiljeno doba dana joj je ono koje provodi sa svojom porodicom, ali ipak ne želi da se odrekne ni svoje karijere. Vredno radi na svojoj liniji nakita, koji bi trebalo uskoro da bude u prodaji, a brojne poslovne obaveze značile su da joj je neophodna i pomoć u kući.

,,U početku sam insistirala na ideji da samostalno vodim računa o bebi. Nakon tri meseca, hronične neispavanosti i krkhog zdravstvenog stanja, polako sam počela da menjam stav. Imala sam sreću da pronađem predivnu ženu, koja, pre svega, mnogo voli mog sina. Shvatila sam da je imati pomoć sasvim u redu. Sada imam više energije i vreme sa sinom provodim na kvalitetniji način.”

Za sve dame koje se plaše da postanu mame, jer veruju da će tako zapostaviti karijeru, Anika ima ohrabrujući savet.

,,Balansiranje između posla i porodice definitivno je izazov. Ipak, mnoge majke će se složiti sa konstatacijom da deca životu daju posebnu energiju, gotovo nadahnuće i da se srećan porodični život pozitivno odražava i na poslovni. Sve se može kad se hoće.”

Mali Omar uveliko dobija brojne poslovne ponude, ali za sve, pa i za fotografisanje deteta, treba imati meru, tvrdi lepa Anika.

,,Periodično poziranje u lepoj konfekciji za decu je simpatično, ali konstantno forsiranje deteta da zadovolji neispunjene roditeljske želje, već spada u sferu maltretiranja.”

Volela bi da sa svojim suprugom osnuje veliku porodicu sa mnogo dece, a nas je zanimalo da li bi volela da uskoro postane i mama devojčice.

,,Trudim  se da se maksimalno posvetim sinu, pošto je on faktički još uvek beba. Nikada ne razmišljam na tu temu, ne volim sebe da opterećujem stvarima koje ne zavise od mene.”

Za kraj, za sve mame ima još nekoliko saveta.

,,Da slede svoje šesto čulo, tzv. majčinski instinkt i naravno da posete prodavnice Petit Coco.” 🙂

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.