Igrajmo se školice!

Nepristupačnost neformalnog obrazovanja i ujedno nedovoljna informisanost o potrebi za njim je problem koji se često javlja među učenicima osnovnih i srednjih škola na teritoriji Republike Srbije.

Upravo iz tih razloga, studentska organizacija AIESEC je organizovala projekat ,,Pokreni svoju budućnost.” Cilj projekta je da se učenicima osnovnih i srednih škola podigne svest o neformalnom obrazovanju i podstakne ih da ulažu u sebe i šire svoje znanje i vidike.

Projekat je realizovan u dve škole: Obrazovni sistem ,,Kosta Cukić” i ,,Četrnaesta beogradska gimnazija”. Kako smo svesni da  put do svakog novog uspeha počinje u dobrom društvu, odlučili smo da ovo druženje bude zasnovano na usvajanju novih znanja i njihovom deljenju. Rešili smo da se ,,Igramo školice”!

Naši praktikanti iz  Italije, Grčke, Turske i Tunisa su držali jezičke radionice koje imaju za cilj upoznavanje kulture iz koje inostrani student volonter dolazi, ali i stvaranje želje za učenjem novog jezika. Takođe, održane su i radionice za ,,meke” veštine sa fokusom na praktičnu primenu stečenih znanja.
Kroz timski rad, internacionalno okruženje i kreativne radionice koje pokrivaju ključne teme, našim ,,đacima” se ukazala  prilika da razviju komunikacione i liderske veštine i prošire mrežu prijatelja.

12970550_10207644280603382_1420016987_o

Naučili smo zajedno da ništa nije važnije nego rasti, razvijati se i ulagati u sebe. Postali smo svesni toga da nikada ne treba zaboraviti da gde je volja tu je i način. Naučili smo, i mi stariji, dosta od njih!
I baš zato, prošlonedeljni talon su odneli naši učenci, naša deca.

Nismo se bunili. 

Jer, deca uvek znaju!

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.