5 navika koje bi trebalo da usvojimo u 2020. godini!

Ostalo nam je još svega desetak dana u ovoj godine, a tih dana se obično preispitujemo o našim uspesima i postignućima, kao i prioritetima koje želimo da pred sebe postavimo i ostvarimo ih tokom nove godine.

Ako želite da tokom 2020. budete motivisaniji da se borite za svoje uspehe, da u svoj život pustite pozitivnu energiju i da to bude jedna od vaših godina za pamćenje, možda je vreme da u svoju rutinu uvrstite i sledeće navike.

Navići ćete se na život u uređenom prostoru

Haos u domu je slika haosa u našem životu i zato 2020. odlučite da se otarasite svega nepotrebnog. Čisteći životni prostor vi čistite svoj um, a najvažnije od svega je to što ćete sticanjem ove navike uskoro naučiti da napravite red u svakom segmentu svog života, pa ćete poput nepotrebnih stvari odbacivati i lošu energiju, kao i ljude kojima pored vas više nije mesto.

Napravite pregled nedeljnih postignuća

Verujte, ovo je navika koja će drastično povećati vašu produktivnost. Svake nedelje napravite kratki osvrt na proteklu sedmicu i ocenite svoja zalaganja i svoja ostvarenja, kako biste već sledeće sedmice bili motivisani da budete barem za nijansu bolji.

Budite zahvalni

U brzom vremenu u kome živimo, neretko zaboravljamo koliko smo tokom dana proživeli lepih trenutaka, propuštamo znakove pažnje, koje nam je neko uputio i čini se da nismo prisutni baš onda kada nam se život dešava.

Pokušajte da budete prisutni i uhvatite najlepše trenutke u danu, tako ćete svako veče pre sna shvatiti da život ipak ima smisla, da je sve što je došlo tu sa razlogom i bićete duboko zahvalni na svakom lepom trenutku u životu.

Započnite dan na vreme

Iako nije lako odlučiti se na ovu naviku, pokušajte da svakoga dana ustanete barem pola sata ranije, jer je naša produktivnost najveća tokom jutarnjih časova. Na taj način poklonili biste sebi više efikasnog vremena, a stekli biste i naviku da ležete na vreme i poboljšate kvalitet sopstvenog sna.

Prihvatite svoja osećanja umesto da se borite sa njima

Borba sa sopstvenim osećanjima je kao borba sa vetrenjačama, iscrpljujuća i besmislena. Prepustite se svojim emocijama i naučite da ih na pravi način pratite. Možda ćete u nekom trenutku zaista morati da povučete kočnicu, ali se barem nećete kajati što su vas osećanja dovela baš tu gde ste.

Ovih 5 navika su 5 zrelih koraka koje morate napraviti kako biste zaokružili 2020. godinu i prišli sebi na pravi način, radili na sebi suptilno, bez mnogo napora, a opet doneli kvalitetne odluke o svemu što vam je neizmerno važno u životu.

Pokušajte da na jednostavan način izmenite svoj svet i videćete koliko prostora ste za dobre stvari napravili, sada je samo to toga kakvu ćete energiju uneti u svoj život!

Teodora Vuković

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.