3 smutija za savršen doručak i energiju tokom celog dana

Mnoge od nas skoro svakog ponedeljka počinju sa dijetom. Ukoliko ste uporne i izdržale (čak) do utorka, vreme je za zdravu opciju!

Ukoliko ste definitivno odlučile da se izborite sa viškom kilograma i da se hranite zdravo, postoje dve stvari koje su primarne i ukoliko se njih pridržavate, rezultat neće izostati. Prvo: Ne počinjite nikada sutra, jer svako danas ima svoje sutra. Počnite odmah! Drugo, što vrlo često izbegavamo kada smo na nekom režimo je da preskačemo obroke. Zato jedite redovno i jedite zdravo.

Većina nas, što zbog načina života, što zbog loših navika, jede dva do tri puta dnevno, ali zlatno pravilo je da treba jesti češće i manje. Čak 5 obroka je idealna merica, za savršene rezultate. Dve užine i tri glavna obroka učiniće da vaš metabolizam konstantno vari i na taj način će ga ubrzati, što će dovesti do gubljenja kalorija.

Zbog užurbanog tempa, koji nam je nametnut, većina nas preskače doručak. Ovo je navika koju pod hitno morate iskoreniti, ako želite da omršate. Doručak je onaj obrok, kojim počinje rad vašeg metabolizma i samim tim je najvažniji obrok u toku dana.

Budući da često nemamo vremena za pripremanje doručka, mi smo potražili zdrav, brz i jednostavan recept koji je ukusan i potpomaže gubljenje kalorija.

Pronašli smo za vas čak 3 smutija, koja potpomažu sagorevanje masti i koji će vas uz pridržavanje dva zlatna pravila (gore navedena) i malo fizičke aktivnosti dovesti do željene linije.

Veoma je važno da jedan od ova 3 smutija bude vaš svakodnevni doručak, kako bi se organizam navikao i započeo proces sagorevanja masti.

SMUTI 1

Sastojci koji su vam potrebni su: 1 banana, 1 pomorandža, dve kašike lanenog ulja, dve kašike mrvljenih badema, dve sveže ili suve smokve i 1/3 čaše vode. Sve zajedno ubacite u blender i blendajte dok ne dobije kremastu strukturu.

Napomena: Ukoliko koristite sveže smokve, ostavite ih da u vodi odstoje 30 minuta.

SMUTI 2

Potrebna vam je šolja malina, jedna banana, jabuka, pola limuna i kašika lanenog semena. Izblendajte i popijte sveže!

SMUTI 3

Izblendajte dva kivija, jednu bananu, pomorandžu, pola jabuke, kašiku lešnika i kašiku lanenog semena. Popijte sveže i započnite siti svoj dan.

Svaka od namirnica koje su potrebne za ove zdrave i brze obroke, revitalizaće naše organe, a samim tim i celokupni organizam. Zdravi su, doprinose oporavku krvne slike, sagorevaju masti i ubrzavaju lenj metabolizam.

Ne postoji baš ni jedan razlog da ih ne uvrstite u svoju rutinu!

Za još zdravih smutija, kliknite na post!

Savršen smoothie za vrele dane!

Prijatno.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.