10 saveta koji će vam olakšati život

Hajde da nekoliko minuta pričamo o ljubavi. Nedavno sam videla lepu, veliku, punu dugu. Ona me je podsetila da se zaista prepustim momentu, uživam i cenim ono što gledam. Da zaboravim na ceo svet bar na trenutak… ili na duže.

Često pišem o tome koliko je bitno pustiti sve i samo biti. Ovo je fantastičan savet, ali nekada čak ni ja ne mogu da ga poslušam, iako mi je istinski bilo potrebno oslobađanje. Imala sam toliko zadržane energije, toliko snova, želja, ideja, mogućnosti… i sve to je postalo toliko stresno da sam se osećala ,,blokiranom“ umesto ,,protočnom“. Ne baš dobar osećaj.

Onda mi je sinulo – vratiću se osnovama; onome što znam najbolje. Bejbi koracima pitala sam sebe: Šta ja zapravo znam? Koji je najbolji način za oslobađanje? Koje su to stvari koje me uvek vrate na pravi put? Evo i liste koju sam sastavila, nadam se da će vam biti od koristi.

15218617_10154740572254419_845426894_n
foto: @danakaric
 1. Slično privlači slično. Dakle, radost donosi više radosti.
 2. Idite u prirodu. Idite u šetnju, budite napolju sa drvećem, morem, planinama… gde god da ste! Ralf Valdo Emerson je rekao: Zemlja se smeje u cveću, pa ja kažem: Idite i smejte se zajedno sa njom.
 3. Ljubav je nešto predivno što možete dati i ja želim da je dajem svakome koga sretnem.
 4. Smeh je zarazan. Smejte se kada god možete, svim srcem. Nikada ne ograničavajte svoj smeh!
 5. Imate problem? Zbunjeni ste i ne znate kako da ga rešite? Ostavite ga po strani na momenat. Ne pokušavajte da se uhvatite u koštac sa njim sada. Ne morate ga rešiti baš odmah, zar ne? Ništa neće eksplodirati ukoliko date sebi malo vremena (osim ako niste jedni od onih koji deaktiviraju bombe!).
 6. Skoncentrišite se na stvari koje su vam trenutno lake. Ostavite ono što ne možete da rešite i razumete i samo sedite neko vreme sa onim što vam je lako i jednostavno.
 7. Fokusirajte se na ono što vam donosi radost!
 8. Primetite ljubav svuda oko sebe. Ako je ne možete primetiti kod sebe, skoncentrišite se na ljubav koju vidite, a ne na nedostatak ljubavi koji osećate.
 9. Utvrdite šta volite kod sebe. Zapišite sve stvari kojih se setite. Kada se sledeći put pogledate u ogledalo, budite dobri prema sebi, recite sebi koliko se volite. Polako… dajte sebi pauzu i opustite se.
 10. Pišite i razmišljajte o stvarima i ljudima na kojima ste zahvalni u svom životu. O ljudima koje cenite i volite.

Ovo su neke od stvari za koje ja smatram da nam i te kako mogu pomoći. Shvatila sam da kada ostavim problem po strani i fokusiram se na ono što mi trenutno ide u životu, problem se reši sam. Pustite univerzum da radi svoj posao. Dozvolite mu da vam pomogne.

Ja znam da ako se fokusiram na gorenavedene stvari, moje sutra će biti magično, baš kao što je i danas bilo. Kako može biti išta manje?

Dana Karić

921158_10151525219153337_1857645181_o

Još mnoštvo inspirativnih tekstova, a i recepata, možete pronaći u Daninoj knjizi Srećna planeta – recepti za život, koju možete kupiti u prodavnici Srećna planeta! Saznajte više na Instagram profilu @srecnaplanetashop.

instagram: @srecnaplaneta, @danakaric, @srecnaplanetashop
facebook: Srećna Planeta
glavna slika: Nevena Milovanovic (@nensigrejs)

Komentari 1

 1. Izabela
  Reply

  Fokus je čarobna alatka našeg čarobnog mozga :-*
  Uvek deli sva svoja saznaja…to je predivno!!!

  19 Januar, 2017

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.