Živite život koji želite – Nosite MY WAY INTENSE parfem sa iskustvom

Novi parfem kuće “Giorgio Armani” namenjen je oformljenim, snažnim ženama, koje je životno iskustvo oblikovalo i izvelo na pravi put.

Predstavljen 2020., MY WAY je miris koji predstavlja novu viziju ženstvenosti, koja je istovremeno duboka, ali i slobodnog duha. Njegovo raspoloženje je nadahnuto time kako nas bogata životna iskustva i susreti oblikuju i određuju. Zahvaljujući predanosti ekološkom konceptu i održivosti koja je utkana u njegovo stvaranje – miris postiže ugljeničnu neutralnost – MY WAY je miris za nove generacije. 

Utelovljujući taj duh znatiželje i povezanosti, u središtu priče mirisa MY WAY jeste filozofija „Ja sam ono što živim”, snažan i jedinstven stav prema sebi i svetu koji iskazuje odlučnost da sledimo svoj put. A taj put se otkriva povezivanjem sa drugima.

Sa mirisom MY WAY INTENSE, bogatom, raskošnom interpretacijom moderna cvetnog potpisa mirisa koji poziva na intenzivno življenje života, Giorgio Armani 2021. otkriva novo poglavlje u priči mirisa MY WAY. MY WAY INTENSE deluje kao talisman, čija intenzivnost svako iskustvo i susret čini još upečatljivijim.

NOVI INTENZITET, ISTA FILOZOFIJA

MY WAY INTENSE je neodoljiv novi način da iskusite filozofiju MY WAY, koja je definisana širenjem vidika, oblikovanjem istinski jedinstvenog sebe na temelju iskustava i susreta i buđenjem čula. MY WAY INTENSE dočarava kako iskorakom iz poznatog naša percepcija postaje intenzivnija. Zahvaljujući tome, trenutke doživljavamo još snažnije. U srži duha mirisa MY WAY INTENSE je otkrivanje najiskrenije verzije sebe kroz nezaboravne veze sa drugima.

Miris MY WAY INTENSE sažima intenzitet iskustva koje nastaje kada postanemo svesni sveta koji nas okružuje. Svakidašnje se preobražava u nesvakidašnje, i svaki trenutak proživljavamo dublje. 

Glumica Adria Arjona je lice mirisa MY WAY, a sada i MY WAY INTENSE. Zahvaljujući svojoj nezavisnosti i slobodnom duhu autentično personalizuje filozofiju tih mirisa, kao i životnu priču koju karakterizuje prihvatanje novih iskustava i učenje od ljudi iz celog sveta.

NOVI, CVETNI INTENZITET 

Miris MY WAY INTENSE otvara novo, senzualno poglavlje u svemiru MY WAY. Sa svojim pojačanim cvetnim srcem i intenzivnom drvenastom notom, MY WAY INTENSE Eau de Parfum nudi moćnu interpretaciju jedinstvenog i primamljivog MY WAY potpisa.

Esencija mirisa MY WAY INTENSE je njegovo novo, intenzivno srce apsoluta tuberoze iz Indije, koji se odlikuje cvetnim, bogatim i raskošnim svojstvima. Ta nota poboljšava i pojačava moderne, prirodne i solarne tonove originalnog apsoluta tuberoze koji je sadržan u MY WAY Eau de Parfum. Zahvaljujući laganom, belom buketu indijske tuberoze i jasmina koji su u samom srcu mirisa MY WAY, naglašene cvetne note mirisa MY WAY INTENSE teraju to očaravajuće srce da kuca još brže. 

Miris MY WAY INTENSE koji je kreirao majstor parfimer Carlos Benaïm (IFF), baš kao i originalni MY WAY Eau de Parfum, dočarava fuziju kultura, i u središte stavlja neke od najkvalitetnijih prirodnih sastojaka iz celoga sveta, zahvaljujući čemu čula vodi na bogato mirisno putovanje. U tren oka dočarava susrete koje doživljavamo novim intenzitetom.

Početne note mirisa MY WAY INTENSE donose jarku blistavost zahvaljujući notama srca bergamota iz Kalabrije u Italiji i cveta narandže iz Egipta. Nota cveta narandže dobija se pomoću modernizovane verzije majstorskog postupka ekstrakcije pod nazivom enfleurage, koju koristi isključivo Giorgio Armani. Ovaj obnovljeni postupak uključuje ponovljeno dodavanje cveta egipatske narandže u esenciju gorke narandže kako bi se postigla hladna ekstrakcija mirisa. Tako se dobije nota cveta narandže intenzivnijih i trajnijih tonova, dok se modernim postupkom enfleurage zadržavaju najsloženiji i najnestabilniji molekuli cveta. Ekskluzivno oblikovanje note cveta narandže stvara novu interpretaciju njegovog mirisa, koja spaja bogatstvo i složenost cveta sa snagom i energijom ploda. Zadržava blistavo cvetno svojstvo, što gornjim notama daje prirodnu i mladalačku blistavost. Poziv na otvorenost za nove susrete i iskustva.

U srcu se nalaz apsolut tuberoze, izrađena od ručno ubranih cvetova u indijskog regiji Mysore. Srce tuberoze, koje je svojstveno brendu Giorgio Armani, ekstrahuje se pomoću inovativne metode molekularne destilacije kojom se dobija nota tuberoze koja sadrži kremaste, baršunaste tonove. Ovo ekskluzivno oblikovanje stvara mirisni doživljaj sličan uranjanju u polje latica cveta tuberoze i notu sa modernim i zavisnim cvetnim tragom. Tuberoza se kombinuje sa španskim jasminom u sjajan spoj, izrađen za brend Giorgio Armani, zajedno sa arapskim jasminom, kako bi se stvorio osećaj velikodušnosti i blistave ženstvenosti i mirisa.

A osnovne note mirisa MY WAY INTENSE otkrivaju senzualni trag. Evokativna i kremasta sandalovina potiče sa ostrva Nove Kaledonije u južnom Pacifiku, a izrađena je za brend Giorgio Armani sa ciljem otkrivanja, a zatim i ulepšavanja najbogatijih tonova te note. To se stapa sa kremastim ekstraktom kremaste bourbon vanile sa Madagaskara, koja je izrađena za brend Giorgio Armani i dobijena na održiv način u sklopu zajedničkog programa sa nevladinom organizacijom Fanamby koju brend podržava zbog zaštite okoline i pružanja podrške lokalnoj zajednici. Topla osnova mirisa MY WAY INTENSE stvara miris koji deluje kao talisman, umirujući dodir na svim putovanjima, i podsetnik na iskustva stečena na njemu. 

Još jedan prirodni element u sastavu mirisa MY WAY INTENSE jeste biljni alkohol u formulaciji mirisa, koji se dobija destilacijom iz francuske repe uzgojene u ekološki prihvatljivim uslovima.

PLAVI TALISMAN

Bočica mirisa MY WAY INTENSE koja predstavlja prepoznatljiv izgled bočice mirisa MY WAY Eau de Parfum je elegantna i kad je reč o dizajnu i statusu održivosti. U odvažnoj staklenoj bočici mirisa MY WAY INTENSE se nalazi novi, intenzivni ružičasti miris, čija boja je u kontrastu sa dubokom plavom bojom dna i čepa bočice.

Čep je izrađen u obliku kamena organskog izgleda i duboke plave boje pa deluje kao očaravajuća žarišna tačka. Suptilno upućujući na svet koji predstavlja, ovaj čep nalik na dragi kamen je moćan talisman koji prenosi intenzitet transformišućih iskustava koja nadahnjuju miris MY WAY INTENSE. Kao još jedno priznanje intenzitetu ovoga mirisa, prozirni dašak plave na staklenoj bočici pobuđuje zamisao da se moć iskustava sadržana u čepu duboko plave boje uliva u bočicu. 

Prepoznatljiva plava boja čepa naglašena je zlatnim prstenom koji joj daje raskošnu pozlaćenu notu i simbolizuje put kojim je miris nadahnut. Veran estetici brenda Giorgio Armani, dizajn bočice iz suprotstavljenih elemenata izvlači harmoniju.

Istovremeno, bočica mirisa MY WAY INTENSE izrađena je uzimajući u obzir našu odgovornost prema okolini i ima inovativan novi sistem ponovnog punjenja. Sledeći stope bočice mirisa MY WAY koja se može ponovo puniti, ova bočica predstavlja novi, održivi način potrošnje kvalitetnog mirisa koji smanjuje njegov efekat na planet. I kutija mirisa dizajnirana je na održiv način i izrađena je od recikliranog kartona, a za štampu je korišćena boja na biljnoj bazi.

POSVEĆENOST BUDUĆNOSTI

U srcu mirisa MY WAY INTENSE je ekološki koncept, baš kao i kod originalnog mirisa MY WAY. Ta vodeća vrednost odražava posvećenost  brenda Giorgio Armani smanjivanju svoga ekološkog uticaja, a posebno je usmerena na emisije ugljenika, glavnog pokretača klimatskih promena. Da bi to postigao, brend pokušava kad god je to moguće da izbegne, smanji i ublaži emisije ugljenika. Giorgio Armani posvećen je pružanju podrške očuvanju ključnih šuma, ublažavajući preostale emisije programom pošumljavanja i projektima očuvanja. Na kraju, miris MY WAY postiže ugljeničnu neutralnost.

EKOLOŠKA KONCEPCIJA U SRŽI

Bočica mirisa dizajnirana je sa svrhom pokretanja promene u načinu potrošnje luksuznih proizvoda. Bočica mirisa MY WAY INTENSE ima isti inovativni sistem ponovnog punjenja kao i bočica mirisa MY WAY, što ih čini prvim bočicama te vrste u industriji parfema. Bočice svih veličina moguće je lako ponovo napuniti, bez upotrebe levka. Nema potrebe da idete u parfimeriju jer taj jednostavan postupak možete obaviti kod kuće, sve što treba jeste okrenuti bočicu naopako kako bi se miris pretočio u originalnu bočicu, pri čemu nećete proliti ni kapi mirisa. Zbog te jednostavne metode ponovnog punjenja bočice, intuitivno ćete zauzeti odgovorniji stav prema potrošnji, jer korišćenje manje materijala postaje praktična opcija. Originalna bočica predivan je predmet, izrađen da traje.

Bočica mirisa MY WAY INTENSE od 50 ml i dopuna od 150 ml predstavljaju smanjenje od 64 % u pogledu emisija ugljenika koje nastaju prilikom proizvodnje toga mirisa. Ponovnim punjenjem bočice izbegava se stvaranje emisija ugljenika koje nastaju proizvodnjom većeg broja bočica. U poređenju sa korišćenjem četiri bočice od 50 ml, bočica od 50 ml i njena bočica za ponovo punjenje od 150 ml zajedno omogućavaju smanjenje od 32 % u pogledu korišćenja kartona, a 55 % smanjenja u pogledu upotrebe stakla, 64 % smanjenja u pogledu upotrebe plastike i 75 % smanjenja u pogledu upotrebe metala.

Reciklirani materijali i materijali koji se mogu reciklirati, bočice i pakovanje, odabrani su sa ciljem smanjenja emisije ugljenika. Bočice i dopuna mirisa izrađeni su od recikliranog stakla, plastike i metala; metalne i staklene komponente bočice sa sprejem mogu se odvojiti radi lakšeg recikliranja. Kutija mirisa izrađena je od recikliranog kartona, a plava slova utisnuta su bojom na biljnoj bazi.

PRIRODNI SASTOJICI, DOBIJENI NA NAČIN KOJI PODUPIRE LOKALNE ZAJEDNICE

Prilikom stvaranja mirisa, Giorgio Armani prednost daje upotrebi prirodnih sastojaka koji se odgovorno nabavljaju i kako bi se zagarantovala njihova održivost, ali i kako bi se podržale lokalne zajednice kroz programe koji se temelje na načelima poštene trgovine, u suradnji sa lokalnim nevladinim organizacijama.  Tako je i sa vanilom uključenom u sastav mirisa MY WAY i MY WAY INTENSE, koja se nabavlja iz planinske regije Loky Manambato na Madagaskaru.  Postupak proizvodnje vanile se pomno nadzire kako bi se osiguralo da je najboljeg kvaliteta. Proizvodi se u sklopu inkluzivnog programa nabavljaju u saradnji sa lokalnom nevladinom organizacijom Fanamby, koja prednost daje dobavljačima koji ranjivim grupama ljudi omogućavaju pouzdani posao i prihode i diversifikuje prihode u svrhu poboljšanja lokalnih izvora prihoda, pružajući proizvođačima podršku kako bi osim vanile uzgajali i pirinač i kafu. To podstiče lokalno poduzetništvo.

DELOVANJE RADI OČUVANJA ŠUMA

Kao sastavni deo svoje predanosti tome da okolinu smesti u samu srž brenda,  Giorgio Armani doprinosi nekoliko važnih projekata u području pošumljavanja i očuvanja šuma.

Giorgio Armani u Brazilu podržava projekt u regiji Serra do Amolar kako bi se zaštitilo 11 000 hektara Pantanala, najvećeg svetskog močvarnog područja. Uz zaštitu šuma, ovaj projekt će lokalnim zajednicama pružiti održive prilive prihoda i prilike za obrazovanje. 

U Amazonu u Peruu, Giorgio Armani podržava projekt koji podstiče poljoprivrednike da se uključe u održivu proizvodnju orašastih plodova, i pomaže im da zaštitite šume u tom području. Tim programom će se zaštititi više od 1 000 hektara šume i osposobiti 460 ljudi u području protokola zaštite šuma pa će se pružiti podsticaj ekonomiji uključivanjem 400 porodica u održivu proizvodnju orašastih plodova.

U Zimbabveu projektom Kariba štiti se od krčenja šuma područje veće od 1 600 hektara, podstičući   dobrobit i održivost zajednica. 

Na Madagaskaru, zemlji iz koje potiče vanila za miris MY WAY INTENSE, sertifikovanim održivim i inkluzivnim programom nabavke u koji je Giorgio Armani uključen sa lokalnom nevladinom organizacijom Fanamby osigurano je pošumljavanje 150 hektara šuma mangrova. Procenjuje se da to ima pozitivan učinak na najmanje 30 % ekonomije malih poljoprivrednika u tome području, čime se širi misija programa da podstiče lokalno poduzetništvo i da se ranjivim grupama ljudi osigura posao.

Očuvanje šuma je ključan korak u borbi sa klimatskim promenama, jer osim što drveće fotosintezom apsorbuje ugljen- dioksid, ono i oslobađa kiseonik u atmosferu. Prema procenama istraživanja Instituta za istraživanje svetskih prirodnih bogatstava (World Resources Institute), prirodne šume imaju potencijal smanjenja emisiju gasova staklene bašte za 11,3 milijardi tona godišnje. 

POSTIZANJE UGLJENIČNE NEUTRALNOSTI?

Kupovinom 16 000 tona ugljenik kredita, zahvaljujući kojima brend može da uravnoteži godišnje emisije ugljenika koju proizvodi paleta proizvoda MY WAY, kuća Giorgio Armani 2021. podržava četiri projekta pošumljavanja, koji pokrivaju više od 14 000 hektara šume, a brend će i u budućnosti nastaviti da podržava projekte u području šuma povezane sa ugljenikom. Osim na zaštitu šuma, ti programi pošumljavanja i očuvanja šuma pozitivno utiču i na zajednice i podržavaju održive prakse pomoću kojih će se na kraju isto tako smanjiti i emisije ugljika. 

MY WAY ugljeničnu neutralnost postiže zahvaljujući ekološkom konceptu kojim se izbegavaju i smanjuju emisije ugljenika, ali i programom očuvanja šuma i odgovorne nabavke sirovina Giorgio Armani, a koji deluju sa ciljem ublažavanja onih emisija ugljenika koje nije moguće izbeći. 

UTELOVLJENJE MOĆI ISKUSTAVA  

Očaravajući reklamni spot MY WAY izražava osećaj „ Ja sam ono sam što živim” i ideju da nas naša iskustva i susreti oblikuju kao istinski jedinstvene jedinke. Spot i fotografije za miris MY WAY zaista podsećaju na uzbudljiv dokumentarni film.

Reklamni spot u režiji kreativnog dvojca Hunter i Gatti otkriva iskrene reakcije glumice Adrie Arjone na niz intenzivno dirljivih iskustava sa ljudima iz različitih delova sveta dok ih proživljava. Spot prati Adriu u tim nadahnjujućim trenucima – od spokojne čajne ceremonije u Japanu, preko dirljivog festivala svetla na Tajlandu, do svečane ulične zabave u gradu Jerez de la Frontera u Španiji – i svedoči svim njenim susretima. Sledeći naturalistički pristup koji je u skladu sa filozofijom mirisa MY WAY, ni spot ni slike nisu retuširani.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.