Zdrav i ukusan doručak, idealan za početak dana – Voćni parfe u teglici!

Doručak je najvažniji obrok u toku dana, jer nam daje dovoljno pokretačke energije kako bismo bili produktivni i motivisani za nove radne pobede. Količina energije, koju crpimo iz svog doručka zavisi od namirnica koje konzumiramo za početak dana, što je doručak zdraviji, energija je veća, a vi se osećate bolje.

Za vas smo danas pripremili recept za voćni parfe, koji će biti omiljena vrsta doručka sladokuscima, a reč je o kranči doručku, punom hranljivih nutrijenata, u kome ćete uživati i posle koga ćete zaista biti siti, a ipak ćete dan započeti zdravim obrokom.

Još jedna prednost ovog doručka je što ga možete dekorativno sipati u malu teglicu i nositi ga sa sobom na posao, kada nemate dovoljno vremena da učite kod kuće.

Sve što vam zapravo treba je grčki jogurt, granola i vaše omiljeno bobičasto voće.

Spremili smo za vas nama omiljene verzije ovog parfea:

Parfe sa jagodama

Na dno teglice sipajte 2 kašike grčkog jogurta, zatim dodajte dve kašike na polovine iseckanih jagoda. U sledećem sloju dodajte 3 kašike jogurta, 2 kašike granole, zatim opet kašiku jogurta i sve prekrijte seckanim jagodama.

Parfe sa borovnicama

Na dno teglice sipajte 2 kašike grčkog jogurta, zatim dodajte dve kašike svežih borovnica i prelijte sa 3 kašike grčkog jogurta. Dodajte dve kašike granole, sloj jogurta,a po vrhu parfea poređajte borovnice i ostavite sve malo da odstoji kako bi granola upila jogurt i postala mekša.

Kada su parfei u pitanju, isti postupka možete ponoviti sa bilo kojim sezonskim voćem koje vam prija i imati prelep i zdrav doručak u teglici za produktivan početak dana!

Još zanimljivih recepata pročitajte OVDE!

Autor: T. P.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.