Zategnite celo telo – Diana Morić

Stigla je još jedna sreda i sve smo bliže i bliže letu. Mnoge od vas mi ovih dana pišu na Instagramu kako uz čitanje rubrike Trenirajte sa Dianom uspešno rešavaju probleme sa viškom kilograma i celulitom i jako sam srećna zbog toga. 🙂

Dosta vas je verovatno kupilo pilates lopte, a pretpostavljam da većini stoje u uglu neke sobe ili da ih ne koristite, jer nemate inspiraciju za vežbe. Zato vam danas upravo pokazujem vežbe koje možete raditi na lopti, a kojima zatežete čitavo telo!

Prva vežba se radi tako što se laktovima oslonite na tlo, lopta se nalazi ispod vas, a noge izdižete sto više mozete unazad! Ovom vežbom ćete osetiti kako vam svaki deo tela radi – od stomaka preko nogu, a čak i ruku.

Druga vežba se radi iz istog položaja, tako što noge naizmenično podižete na gore (unazad). Ovom vezbom pored nogu i zadnjice oblikuju se i vaši bočni trbušnjaci.

Treću vežbu izvodite tako što se kolenima popnete na loptu; više niste oslonjeni laktovima, već šakama na tlo i noge savijene u kolenu izvijate unazad. Sve vežbe uraditi u pet serija po deset puta.


Vežbe pilates lopta

Po završetku treninga obavezno istezanje, a sada svi lopte u ruke i na trening! Želim da kad se sretnemo na plaži jedna drugoj delimo komplimente! 🙂

Do sledeće srede,

Diana Morić

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.