Zašto je važno da vaše dete nosi organski pamuk!?

Svaki roditelj za svoju bebu želi samo najbolje. Danas je na tržištu ogroman izbor brendova za bebu, pa su mame i tate u nedoumici koji da izaberu, a da budu sigurni da nisu pogrešili. Prirodni materijali se podrazumevaju, jer sintetika i veštačke tkanine za nežnu dečiju kožu nikako nisu dobro rešenje.

Međutim, kako napreduje nauka, tako se otkrilo i da pojedina odeća koja je napravljena 100% od pamuka u sebi sadrži hemikalije kojima se ova biljka tretira tokom uzgajanja, pa to može biti štetno za vaše mališane.

Organski pamuk uzgaja se potpuno prirodno, bez pesticida, a koristi se samo prirodno đubrivo. Ne sadrži ni GMO. Samim tim, kontakt bakterija sa ovom biljkom, od koje se kasnije pravi garderoba, sveden je na minimum. Svest kod roditelja u vezi sa eko odećom se razvija, pa danas veliki broj njih bira odevne komade i druge aksesoare koji su ekološki ispravni.

 

Zato je na naše tržište, u Petit Coco radnjama u Beogradu, stigao novi brend iz Norveške pod nazivom “Dear Eco”.

Svi proizvodi sa ovim potpisom napravljeni su od najkvalitetnijih prirodnih materijala i od najfinijeg PIMA pamuka koji je sertifikovan od strane najuglednijih instituta za ispitivanje kvaliteta na svetu.

“Dear Eco” napravljen je tako da zadovolji apsolutno svaku potrebu fine i osetljive bebine kože, kombinujući sve što je novorođenčetu i roditeljima potrebno da bi osetili udobnost i bliskost. Sa druge strane, zadržali su moderan dizajn, eleganciju i udobnost.

Pima je vrsta pamuka sa dužim i jačim vlaknima u odnosu na običan pamuk. Smatra se da je ovo najbolja vrsta pamuka na svetu, najnežniji, a u isto vreme i najtrajniji.

Ova biljka uzgaja se na najplodnijim usevima Perua, jer tamo ima najsavršenije uslove za rast.

Pima pamuk koji se koristi za proizvodnju dečijih komada odeće i aksesoara kontrolisani su na plantažama Perua gde se uzgaja bez štetnih đubriva i hemikalija koje se inače koriste u poljoprivredi. Pima pamuk se bere ručno i nije hemijski tretiran, pa ostaje izuzetno čist i nežan. Upravo zato je beba potpuno zaštićena od bilo kakvih iritacija i alergija na koži. Odevni komadi Dear Eco” su nežni i nemaju onaj iritirajući miris hemikalija.

U Petit Coco radnji u Krunskoj ulici broj 83 stigli su najfiniji komadi “Dear Eco” garderobe za bebe. U ponudi je garderoba od najfinijeg pamuka, aksesoari, prekrivači, posteljine i posebna kolekcija za zimu napravljena od najfinije vune ovce.

Celokupan asortiman ove multibrend prodavnice za decu od 0 – 16 godina, možete pogledati na njihovom zvaničnom web sajtu: www.petitcocobelgrade.com, kao i na njihovoj Facebook i Instagram stranici. Za ostale informacije i cene “Dear Eco”, ali i drugih proizvoda iz njihove ponude, možete ih kontaktirati i na broj telefona: 011/24 37 471

Još Petit Coco blogova pročitajte ovde!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.