Kako je radno vreme kafića ograničeno i kako prijatelje uz šolju kafe sada možete viđati retko i to samo u udobnosti vašeg doma, okupite ih na večeri i dobro se zabavite zajedno.
Kada ste svi na okupu osmeh je neizostavan, ali sve postane nekako bolje uz sjajnu hranu i čašu omiljenog vina. Zato smo ovoga puta za vas pripremili recept koji vaši prijatelji sigurno još nisu probali.
Kremasta pasta sa bundevom
Pesto i paradajz sos doslovno će pasti u zaborav kada prvi put probate nadedv od bundeve.

Sastojci
- Pasta po želji
- Dve kašičice maslinovog ulja
- Nekoliko listova žalfije
- 50g iseckanih pinjola
- Kašika limunovog soka
- Dva sitno iseckana čena belog luka
- Kesica parmezana
- 250ml pavlake za kuvanje
- 125ml izblendirane bundeve
Priprema:
Pastu skuvajte i procedite. Dok se pasta kuva u dubokom tiganju na umerenoj vatri i na maslinovom ulju propržite žalfiju, pinjole i beli luk. Zatim dodajte limunov sok, pavlaku za kuvanje i ispasiranu bundevu. Svemu dodajte malo vode i izmešajte. Kada se sos zgusne dodajte mu pastu i sve izmešajte.

U tanjir servirajte i pospite parmezanom. Poslužite uz čašu belog vina i uživajte u fantastičnom ukusu.
Foto: @pinchofyum
Teodora Vuković