Za zimske večeri sa prijateljima – Oduševite ih pastom koju još nisu probali!

Zima, pandemija i sve druge okolnosti koje nas u poslednje vreme tako posvećeno vezuju za udobnost našeg doma, pravi su povod za nezaboravno, ležerno druženje sa preijateljima, uz večeru, koja će ih oduševiti.

Kada ste svi na okupu osmeh je neizostavan, ali sve postane nekako bolje uz sjajnu hranu i čašu omiljenog vina. Zato smo ovoga puta za vas pripremili recept koji vaši prijatelji sigurno još nisu probali.

Kremasta pasta sa bundevom

Pesto i paradajz sos doslovno će pasti u zaborav kada prvi put probate nadedv od bundeve.

@familystylefood

Sastojci

  • Pasta po želji
  • Dve kašičice maslinovog ulja
  • Nekoliko listova žalfije
  • 50g iseckanih pinjola
  • Kašika limunovog soka
  • Dva sitno iseckana čena belog luka
  • Kesica parmezana
  • 250ml pavlake za kuvanje
  • 125ml izblendirane bundeve

Priprema:

Pastu skuvajte i procedite. Dok se pasta kuva u dubokom tiganju na umerenoj vatri i na maslinovom ulju propržite žalfiju, pinjole i beli luk. Zatim dodajte limunov sok, pavlaku za kuvanje i ispasiranu bundevu. Svemu dodajte malo vode i izmešajte. Kada se sos zgusne dodajte mu pastu i sve izmešajte.

@completlydelicious

U tanjir servirajte i pospite parmezanom. Poslužite uz čašu belog vina i uživajte u fantastičnom ukusu.

Foto: @pinchofyum

Autor: T. P.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.