Ulepšajte nekome dan – Recepti za jednostavne i preukusne čokoladne poslastice

Ima onih dana kada vam se mnogo jede nešto slatko, ali ne keks iz obližnjeg marketa, već nešto bogato čokoladom, sa puno fila, u čemu se uživa. Danas vam donosimo recepte za naše omiljene čokoladne kolače, u kojima možete da uživate sami ili da nekome priredite slatko iznenađenje.

Skroz čokoladna tortica

Kada napravite i degustirate ovu tortu, budite sigurni da će postati vaša omiljena!

Kora: Sjediniti 300 gr mlevenog keksa, 6 kašika kakaa, i 2,5 dl mleka.

Fil I: 200 gr istopljene bele čokolade na pari, i 300 ml slatke pavlake umutiti mikserom. Nakon toga malo ostaviti da odstoji u frižideru. Filu možete dodati vaše omiljene slatkiše iseckane na sitne komadiće.

Fil II: 200 gr crne istopljene čokolade na pari, 300 gr slatke pavlake umutiti mikserom.

Nakon toga, ostaviti toru da odstoji u frižideru. Ukrasite je po svojoj volji.

POP CAKES

U ovom slatkišu uživaju svi, uzrasta od 7 do 77 godina! Razlog ćete otkriti u samom receptu.

Sastojci:

  • 150 gr mlevenog keksa
  • 100 gr margarina
  • 100 gr šećera u prahu
  • 3 kašike soka od narandže, ananasa ili čega god želite
  • 2 kašike ulja
  • drveni štapići

Priprema: Margarin umešati sa šećerom u prahu, zatim dodati mlevenu plazmu i sok po vašem izboru. Kada sve sjedinite napravite kuglice, nakon toga kuglice ostavite da se stegnu u zamrzivaču 15 – ak minuta. Nakon toga istopite čokoladu. Kada to uradite, plazma kuglicu utapate u otopljenu čokoladu. Po želji možete ukrasiti raznoraznim mrvicama.

Lep izgled i bogat ukus. Zar ne?

Jesenji recept – preukusne čokoladne palačinke sa bundevom

Čupave kuglice

Ove kuglice, pripremaju se veoma brzo, a potrebna su vam svega tri sastojka:

  • 3 banane
  • 300 gr mlevenog keksa
  • 50 gr kokosa

Kada izgnječite banane, dodajte keks, dobro izmešajte i izvaljajte kuglice. Nakon toga kuglice uvaljajte u kokos.

Uživajte sa vašim dragim ljudima uz najslađe poslastice.

Milica Stanojević

Još ukusnih recepata pronađite OVDE!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.