Trčanje je odlično za vaše zdravlje – Diana Morić

Drage moje,

ove srede pišemo o trčanju. Lepo vreme nam je tu i svako od nas može i mora iskoristiti to da pored reke, u parku ili u nekoj od šuma istrči bar 30 minuta tempom koji nam najviše prija.

Trčanje pre svega sagoreva ozbiljne kalorije. Čovek težine oko 70 kilograma sagori i do 12 kalorija u minutu, i to po ravnoj površini. Trčite uzbrdo ili po vetru i taj broj će se uvećati. To i nije tako loše zar ne? Osim toga, trčanjem jačamo svoje zglobove, hrskavicu i mišiće – sve to za samo nekoliko krugova u parku!

Kada govorimo o oblikovanju našeg tela, trčanje je pun pogodak. Ono oblikuje mišiće nogu do savršenstva, a osim toga aktivira i naš torzo. Maltene kao da ste spakovali 10 vežbi u jednu.

Ova aktivnost ima uticaja i na naše mentalno zdravlje. Vreme koje provedemo trčeći nasamo pomaže nam da sredimo svoje misli i poboljšamo koncentraciju na sve dnevne izazove koji su pred nama. Dok trčimo se oslobađa i endorfin, koji je poznat po tome da poboljšava raspoloženje.

A video posted by DIANA MORIC (@diannafitness) on

Nadam se da sam vam dala dovoljno razloga da već danas obujete najudobnije patike i istrčite koji krug po kraju ili gde god vam najviše odgovara. Dovoljno je 30 minuta da usrećite i telo i duh!

Do sledeće srede,

vaša Diana.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.