Tijana Prica – bezbrižna trudnica ekskluzivno otkriva pol bebe

Lepa voditeljka televizije Pink, Tijana Prica, veoma je aktivna i zauzeta. Emisija Premijera vikend specijal, koju vodi sa kolegom Ognjenom Nestorovićem, iz vikenda u vikend beleži rekorde gledanosti. Šarmantna brineta je veoma uspešna i na privatnom planu. Prošlog oktobra zaklela se na večnu ljubav svom dugogodišnjem izabraniku, Bojanu Peciću, a oko Novogodišnjih praznika dočekala ih je još jedna lepa vest – saznali su da će u uskoro postati i roditelji. Ova predivna vest rasplakala je buduću mamu, a trudnoća je bila dovoljan povod da porazgovaramo sa ovim aktivnom damom.
– Kako je izgledao trenutak kada ste i potvrdili predpostavke da ste u drugom stanju? Kako ste se osećali?
“Koliko god da žena planira trudnoću, ona nas uvek iznenadi. Iako smo suprug i ja sa nestrpljenjem čekali da nakon venčanja uživamo i u mojoj trudnoći, rezulatati testa koji je potvrdio da sam u drugom stanju, pomalo su nas zatekli.
Vratili smo se sa medenog meseca i nakon nekoliko dana odlučila sam da uradim prvo test iz apoteke, jer mi se tokom boravka u Dubaiu spavalo i jela sam više nego inače. Test je bio pozitivan, pa sam odmah izvadila krv u obližnjoj laboratoriji i potrvdila rezultate testa iz apoteke. Tada nas je obuzeo neopisiv osećaj sreće koji nikada nećemo zaboraviti.”
 
– Već na početku trudnoće uradili ste NIFTY test . Zašto ste se odlučili baš za ovaj test?
“Nakon prve kontrole konsultovala sam se sa doktorkom koja mi vodi trudnoću, sa Anom Mitrović Jovanović i odlučila da uradim NIFTY test u 12. nedelji trudnoće.
Ovaj test uradila sam umesto dabl testa, potpuno bezbolno samo putem vađenja krvi u laboratoriji i tako sam na najbezbedniji način saznala sam da je naša beba zdrava. Odlučila sam se za NIFTY test jer ima najširi panel analiza: 6 trizomija i 63 mikrodelecije. Pruža značajno više informacija od dabl testa i zato sam bez razmišljanja odlučila da uradim ovaj test.”
– Kako je izgledala sama procedura?
“Kontaktirala sam prvo tim Twistmed – a, distributere NIFTY testa za Srbiju i Crnu Goru i nakon razgovora sa stručnim licem precizirali smo datum vađenja krvi u laboratoroji Konzilijum. Sve je prošlo potpuno bezbolno, a onda sam za samo 7 dana dobila rezultate.”
– Kako ste se osećali kada ste dobili rezultate NIFTY testa i potvrdu da čekate zdravog dečaka?
“Čast da otvori rezultate imao je budući tata. Prvo je pročitao da je sve u najboljem redu sa našom bebom, a na kraju nas je čekao i pol bebe. Tada smo saznali da je beba zdrava što je zaista najvažnije i da čekam dečaka.”
– Da li biste i zašto preporučili NIFTY test?
“NIFTY test bih preporučila svakoj trudnici bez obzira na njene godine, jer nakon ovih rezultata u prvim nedeljama trudnoće vi možete istinski, bez strepnje, da uživate u trudničkim danima. Pogotovo bih preporučila trudnicama posle tridesete godine života, jer ako NIFTY pokaže da je sa bebom sve u redu, izbećiće aminocintezu koja je neprijatna, kako za mamu tako i za njenu bebu.”
– Kako podnostite trudnoću i da li imate vremena da uživate u njoj, budući da radite?
 

“Ja sam na svojoj koži osetila šta znači ono kada kažu da je najvažnije da prođu prva tri meseca trudnoće. U početku su me pratile mučnine i bilo je dana kada sam se osećala loše, ali nisam mnogo razmišljala o tome, jer sam i tada odlazila na posao. Ne razmišljam previše o trudnoci, trudim se da živim normalno, a da to prija kako meni tako i bebi. Sigurna sam da kako mi bude rastao stomak rašće i želja za razgovorom o svemu što me očekuje. Poslednjih dana mi prolazi kroz glavu kakva će on biti beba i na koga će ličiti, ali sve to saznaćemo za manje od četiri meseca.”
– Kada vam je termin i da li ste već počeli sa pripremama za dolazak bebe u dom?
“Termin je veoma zanimljiv – 8.8.2018. godine. Šta sve ove osmice donose i da li će se roditi baš tog dana ostaje da vidimo. Za dolazak bebe se još uvek ne pripremam. To ostavljam za dane kada nas bude grejalo prolećno sunce i kada budem bila na korak do porođaja.”
– Koji je najbolji savet koji ste dobili u vezi sa trudnoćom?
“Budući da je meni ovo prva trudnoća i da sam trudna tek pet meseci, iz dosadašnjeg iskustva mogu samo da prenesem svim budućim mamama savet da se ne opterecuju tim drugim stanjem i da uživaju u svakodnevnim aktivnostima, pa će samim tim taj mir preneti i na bebicu koja raste brže nego što možemo da zamislimo.”

Sve informacije o NIFTY testu dostupne su i na zvaničnom sajtu www.niftytest.rs, kao i na njihovoj Facebook i Instagram stranici.

Još tekstova o NIFTY testu možete pročitati i OVDE!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.