Sunce je u Biku do 10. maja: Blizanci, vreme je za nove lekcije, Lavovi preispitajte svoj vrednosni sistem!

Sunce je ušlo u Bika još 20. aprila, fixni znak Venerine energije. Pored njega u Biku su i Merkur, Venera i Uran… Zajedno formiraju tzv. stelijum, dominantnu energiju na nebu. Zajedno prave i izazovne  aspekte na Saturna iz takodje fiksne Vodolije. Mnogo toga se upravo sada lomi. U periodu do 10. maja intenzivno. Tada Venera napušta znak  Bika, ali Merkur i Sunce su tu do kraja maja meseca zajedno s Uranom, što evidentno  ovu energiju čini jakom.

Pored pozitivnih uticaja, koji donose, bavićete se lepšom stranom života, hedonizam će biti prisutan, promene u svetu finansija, a sve ovo asocira na veliku uljuljkanost s jedne strane, zapravo veliku nespremnost na promene ali i blokadu da se izađe iz starih okvira. Ovo može na globalnom planu doneti velike probleme u birokratiji, jer imamo s jedne strane zastarele zakone, a evidentno je da ništa više u biznis svetu nije kao pre… Isključivost je ono što može pratiti ovaj aspekt, manjak fleksibilnosti ili previše materijalno orjentisane ciljeve i naravno veliku potrebu za komforom… 

 A da li je komfor ono što vam treba? Kratkoročno da, ali u onom višem smislu i na duže staze komfor nikad nije donosio promene i istoriju uglavnom nisu menjali oni koji igraju  na sigurnu kartu. 

Ipak ukoliko ste umorni i fizički loše, ovo je odlično  vreme da se odmorite i regenerišete, ali i donesete spore i konačne odluke i planove.

Nekima sama reč promena izaziva stres, dok drugi uživaju u nepredvidivosti života…

Pročitajte šta vam donosi Stelijum iz Bika do sredine maja

OVAN 

Energija vaše kuće finansija i uživanja  dominira u narednoj fazi. Vreme je da se osvrnete na ono što imate ili na ono što želite da imate. Nov izvor zarade ili nova poslovna prilika? Stabilnost je na prvom mestu i pojavljuju se novi načini da je sebi stvorite. Zaslužili ste da odmorite nakon meseci akcijanja. Razmislite o svojoj ishrani, korigujte je iako će vas vući i da preterate… Promene će se desiti u sistemu vrednosti, a moguća su i poznanstva i ljubavi u poslovnom okruženju… 

BIK

Fizičke promene. Zdravlje u fokusu. Lepe promene u izgledu. Mirnija energija, finansijski procvat na pomolu ukoliko napravite krupne promene u načinu rada i poslu, ali i promene u odnosima. Počnite od sebe i svojih želja. Promene na vama reflektuju promene oko vas. Neki odnosi su na ispitima, ali i pitanja posedovanja, materijalizacije emotivnih planova. Privlačite materijaliste i peizemne tipove. 

BLIZANCI

Na nivou podsvesti dešavaju se opuštanja, unutrašnji mir i pomirenje s nekom situacijom. Ipak svesni ste da nije sve što je lepo i dobro. Potrebne su vam promene a one kreću upravo iznutra, na nivou snova i želja kroz intuiciju i tajne delove svesti.

Promenite svoju životnu filozofiju, edikujte se. Iako vas mrzi da “učite”odličan je momenat da iskočite iz nivoa materijalnog i informišete se više o novim mogućnostima. 

RAK

Okrenuti ste društvu, i u druženjima nalazite zadovoljstvo a možda i ljubav. Preko prijatelja dolazite do ličnog mira i sigurnosti. Ipak, moguće su i krupnije promene u prijateljstvima, ali i ulazak novih ljudi u vaš život. Poslovne promene na pomolu, novi biznis, ipak koči vas finansijska situacija, a previše ideja možda traži selekciju. Svesni ste da vas čekaju ulaganja i bolji dani, razmislite o realnim  investicijama ili pozajmicama.

LAV

Pogledajte visoko, možete mnogo bolje i vredite više, to je osećaj koji će vas pratiti u narednom periodu. Vaša kuća discipline i uspeha je u fokusu. Spremni ste da sebi život napravite što udobnijim, iz viših razloga moguće su promene posla ili uspešna okončanja nekih administrativno pravnih procesa. Podrška autoriteta. Vaše blisko okruženje vas možda blokira u ciljevima, gledajte sve svojim očima.

DEVICA 

Vaša životna filozofija se menja. Odbacujete vrednosti povezane sa materijalizmom. Najverovatnije da ćete u narednom periodu raditi na duhovnosti, pronalaženju višeg smisla i učenju. Opušteniji nego ranije i u senci, mnoge stvari radićete u tajnosti što je zapravo i dobro. Vreme učenja i novih uvida. Spremate se za leto koje je vaše.

VAGA

Da biste dobili, dajte, uložite. Hteli ne hteli, čekaju vas troškovi. Sva čula su probuđena i lako se može desiti preterivanje, korigujte  ishranu, strast, posesivnost, nestrpljenje vas na emotivnom nivou može odvesti ka nečemu zabranjenom. Velike ljubavi su sada moguće, i veliki troškovi, investicije. Ljubav u rizičnim okolnostima. Plodnost… 

ŠKORPIJA

Imate priliku da maksimalno sredite vaše odnose i rasčistite negativnu energiju. Posesivnost je privid. Posvećenost  partneru i generalno odnosima, moguća je i nova emotivna priča. Važno je odbaciti stara uverenja, promenite rutinu u odnosu. Neki duži odnosi ili brakovi su upravo na velikim ispitima u ovom periodu. Fiksne konačne promene su na pomolu.

STRELAC

Vaše polje obaveza i posla u ovom periodu trpi promene, ali i nove prilike, saradnje, nov koreniti pristup, nove ponude. Najverovatnije ste se ulenjili, nije vam do novih početaka i u procesu ste promene navika. Tražite udobnost tamo gde bi trebalo da zapnete. Na emotivnom planu, posebno ukoliko ste zauzeti privlačiće vas zabranjeni odnosi… Ljubav i posao idu zajedno. 

JARAC

Ubirate plodove rada, opuštate se i ulazite u fazu u kojoj će sve biti podređeno uživanju, ipak previše ušuškanosti na Jarčeve ume da deluje uznemirujuće, posebno ukoliko i finansije stagniraju. Vreme je da razmislite o novim vidovima zarade ili da ipak počnete sa štednjom. 

Fokus, na emotivni život i ljubav, lepe stvari, decu i zabavu će vam prijati. Šteta što Jarčevi ne znaju da se opuste. Pasivnost partnera vam može smetati.

VODOLIJA

Svesni ste da su velike promene na pomolu, ali kao da vam ta zona komfora ne dozvoljava da iskoračite u nepoznato. Porodične obaveze ili važna pitanja kao da vas skreću sa ličnog puta. Lepo je odmoriti ponekad, otpustiti i opustiti, ali ako želite promene onda menjajte apsolutno sve loše navike u poglede na život. Lep i plodonosan period za promene u 4 zida, selidbe, renoviranje prostora…

RIBE

Reklo bi se da ste poprilično smireni i da ste se pomirili sa određenim istinama. Ipak vaša podsvest ne miruje i želi više. Naredni period provodite u lepoj komunikaciji, najverovatnije i nekom kraćem putu, plodonosnim razgovorima i dogovorima. Online flert i na momente  će se učiniti da ste zadovoljni sa svim što jeste… Odmorite i uživajte jer čekaju vas veliki zadaci od sredine meseca maja.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.