Sjajne stvari koje možete raditi umesto da progonite bivšeg

Sve počinje bezazleno. Gledate svoj Instagram i iznenada nešto prekida vaš ritual – neočekivani lajk! I eto ga: njegovo ime. Bez razmišljanja kliknete i u sledećem trenutku gledate njegove slike od prethodnih 9 nedelja, od kad ste raskinuli. I naravno, ne možete odoleti a da ne prostudirate svaku sliku. Kroz dvadeset minuta prešli ste na njegovu Fejsbuk stranicu i eto ih suze i ponovno proživljavanje raskida.

Internet ,,progon“ nikad nije dobra ideja. To je bukvalno moderna verzija mučenja sebe samog. Svi smo prošli kroz to, tako da je krajnje vreme da uložimo svesni napor da prestanemo da proganjamo bivše preko interneta! Imamo listu zabavnih stvari koje možete uraditi umesto suicidnih radnji savremenog doba. Ako osećate potrebu da mu napišete poruku – nemojte. Spustite svoj telefon i uradite nešto zabavno za sebe. Vi najbolje znate šta vam godi, mi smo tu samo da vas malo ,,poguramo“ i da vam pomognemo.

 1. Pozovite najbolju drugaricuPričajte o tome kakav vam je bio dan i dok trepnete, zaboravićete na njega.
 1. Napravite listu različitih stvari o kojima biste htele da naučite nešto više. Koji su poslovi u vinskoj industriji, ko su naše renomirane modne kreatorke, uzgajanje cveća za početnike – o čemu god želite da saznate više – to zapišite. Umesto zavirivanja u život vašeg bivšeg na društvenim mrežama, uzmite tu svoju listu i guglajte! Teme o ličnom razvoju su broj jedan.
 1. Pozovite svoju mamu. Pitajte je kakav joj je bio dan. Zahvalite joj se što vas je donela na svet. Recite joj da je volite. Pročitajte naš tekst o mamama.                                            
 1. Pustite vašu omiljenu pesmu i pošteno se izđuskajte.
 1. Napišite sebi nešto što će vas ohrabritiVi ste jaki. Vi možete naći sreću u bilo kojoj situaciji. Vi ste kompletni i savršeni baš takvi kakvi jeste, a raskid je najbolja stvar koja je mogla da vam se desi.
 1. Idite do teretane. Ili upalite neki kardio tutorijal na You Tube-u i počnite! Još bolje – trenirajte sa Dianom!
 1. Prošetajte. A za to vreme, ostavite telefon kod kuće.
 1. Ako još niste to uradili, otpratite ga sa svih društvenih mreža.
 1. Odradite malo onlajn šopinga! Bolje terapije nema.
 1. Napravite sebi nešto ukusno za jelo. Niko, ali niko ne može da bude tužan dok jede savršeni sendvič ili kolač!
 1. Bavite se jogom.
 1. Započnite novi hobi, na primer dekupaž ili šivenje. Nikad se ne zna, možda to bude vaš novi posao iz snova!
 1. Nalakirajte nokte u svoju omiljenu boju.
 1. Pročitajte nešto, pa makar i na 10 minuta, samo da skrenete misli sa bivšeg. Neka to bude knjiga, magazin ili dnevne novine.
 2. Budite svesni stvari koje imate, radije nego da kukate nad onim što vam nedostaje.
 1. Nabavite bojanku za odrasle.
 1. Odgledajte TED predavanje ili odslušajte neki podkast.
 1. Pozovite prijatelja. Nađite se u vašem omiljenom kafiću i naručite vaše omiljeno piće. Provedite jedno lepo veče zajedno.
 1. Odigrajte neku igru na telefonu ili kompjuteru.Predlažemo Two Dots ili Angry Birds – bilo šta što je lako i što odvlači pažnju.
 1. Udarite nešto. Jastuk, kauč, vazduh ili vreću za boks.
 1. Počnite da gledate novu serijuAko već niste, gledajte Breaking Bad, House of Cards, Andriju i Anđelku, Kasandru… Bilo šta što će vas opustiti – bez blama!
 1. Okupajte se.
 1. Rezervišite spa tretman.
 1. Krenite na onlajn kurs.
 1. Progonite nekog poznatog umesto vašeg bivšegŠta radi Leonardo Dikaprio sad kad je osvojio Oskara? Jeste li znali da je Majkl Fasbender dečko Alisije Vikander? I šta se dešava sa Bijonse ovih dana? Nama je uvek na vrhu liste Bredli Kuper.
 1. Napravite okupljanje u vašoj kući i spremite sjajnu večeru!
 1. Uzmite jednu teglu i svaki put ubacite 50 ili 100 dinara kada poželite da pogledate šta radi vaš bivši. Kada prođe neko vreme, iskoristite taj novac da častite sebe nekom sitnicom.
 1. Sačuvajte ovu stranu. Pogledajte je svaki put kada poželite da proganjate bivšeg.
 1. Podsetite sebe da proveravajući bivšeg trošite svoje vreme. Samo ćete se iznervirati i poludeti. Ako vas sve drugo izneveri, jednostavno napravite pauzu od društvenih mreža. Obrišite aplikacije sa svog telefona.
Podeli ovaj post:

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.