Recepti koji će vaše večernje druženje sa prijateljima učiniti nezaboravnim!

Naćosi su od bioskopskog uživanja prerasli u omiljenu grickalicu mnogih od nas. Upravo zato donosimo nekoliko recepata za meksičke soseve, uz koje naćosi postaju još bolji gurmanski doživljaj. Kombinacija kukuruznog čipsa i ukusnih soseva, uz omiljeno pivo, savršen je povod za okupljanje sa prijateljima, serijski maraton i idealno jesenje veče kod kuće.

Zato danas donosimo recepte za tri meksička sosa, koji će prerasti u vašu omiljenu brzu zakusku za veče sa prijateljima:

Pico de gallo

Osvežavajući sos, sličan gvakamoliju svakako je Pico de gallo, koji ima gotovo slične sastojke, izuzev avokada.

@downshiftology

Sastojci:

  • 2 velika paradajiza
  • 1 crni luk
  • 1 ljuta paprika
  • 2 čena belog luka
  • Limunov sok
  • So i biber po želji
  • Peršun

Priprema:

Paradajiz i peršun iseckajte na sitne kockice. Beli luk izgnječite i dodajte sitno iseckanu ljutu papriku za pikantan ukus koji meksičkoj hrani daje posebnu draž. Posolite i začinite, dodajte peršun i sve zalijte limunovim sokom. Dobro promešajte i odložite u frižider da se ohladi. Osvežavajući ukus pikantnog sosa uz naćose, probudiće sva vaša čula.

Sir – umak

Sir umak je omiljeni naćos umak mnogima, a vaši prijatelji oduševiće se kada spoznaju da u svojoj družini imaju osobu koja zna da ga spremi.

@bakingischief

Sastojci:

  • 2 kašike putera
  • 2 kašike brašna
  • šolja mleka
  • šolja i po narendanog čedar sira
  • malo soli
  • aleve paprike po želji

Priprema:

Rastopite puter i dodajte mu dve kašike brašna. Zatim mešajte dok se masa ne sjedini, pa mu dodajte šolju mleka. Dodajte i čedar, smanjite temperaturu i mešajte dok se sir ne istopi, začinite po želji i uživajte.

Gvakamoli

Recept za preukusan gvakamoli sos, pročitajte OVDE!

Uživajte u druženju sa prijateljima, omiljenoj seriji i večeri u udobnosti toplog doma uz ukus Meksika.

Foto: @asouternsoul

Autor: T. P.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.