Recept za najukusniju čorbu od povrća

Ne postoji ništa ukusnije u zimskim danima od tople domaće čorbice sa povćem. Ne morate biti vešta kuvarica niti provesti sate u kuhinji da biste se poslužili ovakvim jelom. Potrebno vam je malo vremena i mnogo povrća. 

Sastojci: 

1 kg krompira 

3 šargarepe 

1 glavica crnog luka 

1 šolja graška ili kukuruza 

1 crvena paprika 

Peršun 

4 kašike paradajz pirea 

2 l vode 

1 l mleka  

Ulje 

Mlevena paprika 

So i biber 

I naravno, bilo koje povće koje vi volite.

Priprema:

Povrće dobro operite i osušite. Možete ga i odmah naseckati da bi vam kasnije sve bilo lakše i brže. 

Luk iseckajte što sitnije i stavite na malo ulja da se dinsta. Kada luk postane staklast možemo dodavati i ostalo povrće. Naravno, vi možete menjati recept, dodavati povrće koje volite. Ako ste ljubitelji mesa u ovu čorbicu možete dodati piletinu, odlično će se slagati.  

U luk dodajemo prvo krompir i šargarepu a kada se malo prodinsta dodajemo i ostalo povrće iseckano na kockice. Dodajte i mlevenu papriku, naspite vodu, sve dobro promešajte i ostavite da prokuva.  

Proveravajte da li je povrće kuvano, nije potrebno mnogo vremena za to. Uvek proveravajte ono povrće kom je potrebno najduže vremena da se skuva, u ovom slučaju su to krompir i šargarepa. Kada se povrće skuvalo, bez dodavanja vode, naspite paradajz pre i ostavite da kuva par minuta. 

Zatim dodajte mleko ili kiselu pavlaku razmućenu sa malo vode. Ovde možete dodati i jaje jer će onda čorba dobiti na gustini. Ukoliko volite baš guste čorbe možete dodati i kašiku brašna. 

Dodajte peršun, probajte čorbu i začinite po ukusu, ostavite još par minuta da kuva a zatim skinite sa vatre.  

Služite je uz malo kisele pavlake i jedite dok je još sveža i topla. Prijatno!

Za još ukusnih recepata, kliknite ovde!

Sandra Lejić

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.