Recept bez kog je uskršnja trpeza nezamisliva – Mimoza salata

Uskrs je jedan od omiljenih porodičnih praznika, koje provodimo u krugu voljenih. Pored vedrog duha, snažne religijske poruke i porodične tradicije koje neguje, ovaj praznik gurmanima je omiljen i zbog raznovrsne trpeze, koja obiluje mnoštvom ukusnih jela.

Ipak, uskršnja trpeza pored jaja, kojima počinje svaki obrok, nezamisliva je bez čuvene mimoza salate, za koju smo danas izdvojili recept.

@dolcefooda

Sve što vam je potrebno:

  • 4 krompira srednje veličine
  • 4 tvrdo kuvana jajeta
  • 200g šunke
  • 300g kačkavalja
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 100g majoneza
  • Začini po želji

Priprema:

Krompir obariti u ljusci. Ohladite ga i oljuštite. Jaja obarite, ohladite i oljuštite.

U posudi izmešajte pavlaku i majonez, a zatim dodajte soli po ukusu.

Uzmite posudu u kojoj ćete držati salatu i premažite je sosem od pavlake i majoneza.

Dodajte rendani krompir, pa ga prefilujte slojem sosa. Zatim dodati rendanu šunku i takođe je premazati tankim slojem preliva. Zatim dodati rendana jaja i takođe premazati prelivom, pa dodati kačkavalj.

Postupak slaganja ponovite još jednom, a na sam vrh dodajte malo više kačkavalja.

Salatu dobro ohladite i uživajte u osvežavajućem ukusu.

Slana poslastica u obliku torte biće pravo remek delo i omiljeno jelo na vašoj trpezi, i zato, ako već nije, ovaj recept mora postati sastavni deo vašeg tradicionalnog prazničnog menija.

Foto: @theislehome

Teodora Vuković

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.