Prvi cilj u 2021. godini – Promenite način pogleda na stvari!

Verovali ili ne, ali u našem životu svaki uspeh, ili neuspeh direktan su odraz naših misli i životnog stila, pa ako vam se čini da vam konstantno ne ide, to znači samo jedno – dopustili ste negativnim mislima da upravljaju vašim životom.

Ako još uvek ne verujete da vaše misli imaju kontrolu nad vašim životom, trebalo bi da pokušate i uverite se u suprotno. Pokušajte da nekoliko dana svaki dan započnete pozitivnim mislima, važbajte se u razvijanju pozitivnog stava i primetićete kako će sve početi potpuno spontano da dolazi na svoje mesto. Iako je transformacija misli iz negativnih u pozitivne dug i ponekad iscrpljujuć proces, on dovodi do potpunih životnih promena. Zato je to prva stvar sa kojom ćemo započeti 2021. godinu, koja može i mora biti bolja od one za nama.

Prvi korak u transformaciji misli svakako je da zaboravite na određene negativne misli, koje ste ranije svakodnevno sebi ponavljali. Prioritet je da prestanete da mislite loše o ma čemu, zato zaboravite na misli poput…

Nisam dovoljno dobar/ra

Nesigurnost vas je sabotirala toliko puta do sad. Nemate vremena da sumnjate u sebe, ako želite da stvorite život iz snova, jer vi ste jedini heroj sopstvene priče! Ne govorite sebi da niste dovoljno dobri, već pred svakim novim iskušenjem obećajte sebi da ste i više nego sjajni i da za vas nema nemogućih i nedostižnih ciljeva!

Ne mogu!

Ne postavljajte sebi prepreke i ograničenja. Pred izazovima tražite rešenje, a ne izgovore, jer za vas nemoguće ne postoji! Sve dok verujete da nešto ne možete, to će biti jedina istina koju imate.

@listal

Nesrećan/na sam

Drugi imaju sve, baš sve što ste oduvek želeli, a vama nikako ne polazi za rukom, bez obzira na uložen trud.

Kada prestanete da posmatrate tuđe živote i patite za njima i konačno povratite fokus na svoj, možda ćete primetiti da u njemu postoji prostor za ogroman rad na sebi, koji će vas dovesti do sreće i uspeha. Sve što vam je potrebno je da budete uporni, iskreni i hrabri i da se borite za svoje snove ne osvrćući se ka tuđim životima.

@zen.yandex

Sasvim je dovoljno da za početak ove tri misli pretvorite u njima potpuno suprotne i postanete u svojim očima srećna osoba, koja uvek može sve! Korak po korak počećete da razmišljate o svojim mogućnostima, kapacitetima i o načinima na koje ćete ostvariti sve što želite. Kad prvi put spoznate koliko ste vredni, više nikad neće biti negativnih misli, a život će postati neuporedivo lakši.

Foto: @valerialipovedsky

Teodora Vuković

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.