Pripremite omiljeni obrok za svega 15 minuta: Pasta sa pečurkama i kačkavaljem

Barem jednom mesečno, postoji dan, kada želite da svoje voljene okupite za stolom i iznenadite ih jelom koje još nisu probali. Ponekad, to može da bude problematično, jer se dešava da neko ne voli jedno, neko drugo, ali postoje i ona jela koja vole baš svi i zato je pasta uvek dobra ideja!

Danas smo za vas pripremili recept za fenomenalnu pastu sa pečurkama, koja se sprema za svega 15 minuta, a oduševiće baš sve koji je probaju!

Kombinacija ukusa koju dobijate u spoju pečuraka i sira, uz dodatak omiljenih začina, upravo je ono zbog čega će ovo jelo, zauzeti vodeće mesto na vašem meniju.

Sastojci

Špagete

3 kašičice maslaca

Kašičica maslinovog ulja

Iseckani šampinjoni

Prstohvat soli i bibera

4 sitno iseckana čena belog luka

1/4 kašičice aleve paprike

Kačkavalj

2 kašike sitno iseckanog svežeg peršuna

Priprema

U šerpu sipajte vode, dodajte par kapi ulja, posolite i ostavite da proključa. Špagete kuvajte u tako pripremljenoj vodi, od 7 do 9 minuta.

Za to vreme, počnite da dinstate pečurke. U tiganj dodajte kašiku maslaca i kašiku ulja i zagrejte na srednjoj temperaturi. Dodajte pečurke, začinite ih solju i biberom i pržite oko 5 minuta. Dodajte beli luk, alevu papriku i ostatak maslaca i pržite još 2-3 minuta.

Kada je testenina gotova, procedite je i dodajte u tiganj, narendajte sir i dodajte 2/3 šolje vode. Mešajte dok se sir ne otopi i tako dobijen sos ne obloži celu pastu.

Servirajte pastu na tanjire, pospite je svežim peršunom i parmezanom i uživajte u ovom jednostavnom i ukusnom obroku, koji će vam uštedeti vreme, a obradovaće sva vaša čula!

Teodora Vuković

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.