Barem jednom mesečno, postoji dan, kada želite da svoje voljene okupite za stolom i iznenadite ih jelom koje još nisu probali. Ponekad, to može da bude problematično, jer se dešava da neko ne voli jedno, neko drugo, ali postoje i ona jela koja vole baš svi i zato je pasta uvek dobra ideja!
Danas smo za vas pripremili recept za fenomenalnu pastu sa pečurkama, koja se sprema za svega 15 minuta, a oduševiće baš sve koji je probaju!

Kombinacija ukusa koju dobijate u spoju pečuraka i sira, uz dodatak omiljenih začina, upravo je ono zbog čega će ovo jelo, zauzeti vodeće mesto na vašem meniju.
Sastojci
- Špagete
- 3 kašičice maslaca
- Kašičica maslinovog ulja
- Iseckani šampinjoni
- Prstohvat soli i bibera
- 4 sitno iseckana čena belog luka
- 1/4 kašičice aleve paprike
- Kačkavalj
- 2 kašike sitno iseckanog svežeg peršuna

Priprema
U šerpu sipajte vode, dodajte par kapi ulja, posolite i ostavite da proključa. Špagete kuvajte u tako pripremljenoj vodi, od 7 do 9 minuta.
Za to vreme, počnite da dinstate pečurke. U tiganj dodajte kašiku maslaca i kašiku ulja i zagrejte na srednjoj temperaturi. Dodajte pečurke, začinite ih solju i biberom i pržite oko 5 minuta. Dodajte beli luk, alevu papriku i ostatak maslaca i pržite još 2-3 minuta.
Kada je testenina gotova, procedite je i dodajte u tiganj, narendajte sir i dodajte 2/3 šolje vode. Mešajte dok se sir ne otopi i tako dobijen sos ne obloži celu pastu.

Servirajte pastu na tanjire, pospite je svežim peršunom i parmezanom i uživajte u ovom jednostavnom i ukusnom obroku, koji će vam uštedeti vreme, a obradovaće sva vaša čula!
Autor: T. P.
Istina
Hvala za recept. Deluje dobro, ali za neiskusne domaćice bi bilo poželjno da za sve namirnice date mere a ne samo za pojedine.