Priprema za prvi trening – Diana Morić

Sreda. Oduvek moj omiljeni dan! Nekako je to za mene zlatna sredina u mojoj sportskoj karijeri. Sredom sam uvek proveravala svoju kilažu. Eto ideje da i vama to bude dan za proveru. Da li i vi redovno kontrolišete koliko imate kilograma? 

IMG_0209Zašto baš sreda? Zato što se bližimo vikendu, a tada smo najopušteniji i uvek dodamo bar pola kilograma više. Merite se sredom kako biste imali na umu da nikako ne smete preći određeni broj kilograma koji vama odgovara… Zašto pričam o kilogramima? Zato što je to zdravlje, a bez zdravlja ne možemo, i zato što svest svih nas mora da se podigne na viši nivo. Kao što se kupamo i negujemo telo, isto tako moramo negovati svoj organizam time što ćemo paziti šta jedemo i kako živimo. Samo neka vam bude na umu da ukoliko dozvolite da se vaš ,,motor” pokvari, sve je bilo uzaludno. Narušićete zdravlje jer ste bili neodgovorni prema sebi. Zato prst na čelo i dobro razmislite da li ćete dozvoliti da vas pobedi brza hrana i svi ostali poroci (alkohol, droga, cigarete). U periodu puberteta sam i sama imala faze kada sam želela da zapalim cigaretu, i to se vrlo brzo odrazilo na moja pluća. Lekari su odmah primetili, na testovima koje obavljam kao profesionalni sportista, da sa njima nešto nije u redu. Prvo što su me tada pitali je zašto pušim. Pokušavala sam da slažem i govorila sam da ja to ne radim. Jako ružan osećaj… Shvatila sam da sam ispala iz balansa i da sve ide ,,niz vodu”.IMG_0627

Zato, dragi moji, ,,vucite ručnu” kao što sam i ja. Potpuno je isto da li imate problem sa cigaretama, alkoholom ili
drugim porokom. Sve je u glavi. U glavi sve počinje i u glavi se sve završava!

Zašto danas pišem o tome? Zato što morate da shvatite da je samokontrola ključ svega! I da ćete samokontrolom i balansom sve postići, kao sto sam i ja to učinila. Nisu ovi trbušnjaci na meni genetika, niti je moja linija rezultat korišćenja dijetetskih proizvoda. To je sve postignuto radom!

Da li ste probali da trenirate na snegu? Bar brzi hod. Jeste? E, to mi je drago da čujem. 🙂

IMG_0630Od ove srede imate novi zadatak: uvedite to da jedete  umereno, pet puta na dan, do 19 sati. Probajte da naviknete svoj organizam na to. Ako vam se i desi da osetite strahovitu glad, uvek mozete iseći parče mladog sira koji će vam dati osećaj sitosti i pomoći će vam da ,,izgurate” do sledeceg jutra. Svi vi koji radite i nemate vremena za teretanu, lezite ranije i budite se pola sata ranije da uradite po 50 trbušnjaka i isto toliko čučnjeva! Na kraju svakog treninga se obavezno istegnite.

Ovo jednostavno morate da uradite za sebe i ne zaboravite – svaki propušten trening se nikada ne može nadoknaditi… Jer vreme prolazi!

 

 

Do sledeće srede,

vaša Diana!

Podeli ovaj post:

Komentari 2

 1. Natasa
  Reply

  Draga Diana, da li mozes da mi posaljes rezim ishrane, kako najlakse na najzdraviji nacin da izgubim visak kilograma koji trenutno imam? Pozdrav i hvala! ☺

  22 Jul, 2016
 2. Bojana
  Reply

  Koju hranu ti jedes?!😃😘

  26 Mart, 2017

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.