Jesen je ono vreme, kada uživamo u ukusnim poslasticama od jabuka i bundeve. Vreme, kada se miris cimeta razleže kućom, kada osećamo da je detinjstvo tik iza nas, a znamo da praznici uskoro dolaze.
Jesen je vreme da isprobate neverovatan recept za čokoladne palačinke sa bundevom, koje će vas oduševiti, a svideće se i svakome ko ih proba.
Sve što vam je potrebno je…
- Dve šolje višenamenskog brašna
- Dve kašičice praška za pecivo
- Kašika sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- Dve kašičice cimeta
- Čaša čokoladnih mrvica
- 300g pirea od bundeve (svežeg ili iz konzerve)
- 1/3 čaše žutog šećera
- Jedno jaje
- 45ml ulja
- Jedna ipo čaša mleka
Priprema:
U velikoj posudi izmešajte brašno, prašak za pecivo, cimet, sodu bikarbonu i čokoladne mrvice. Zatim odložite posudu i mikserom, u drugoj posudi sjedinite mleko, ulje, jaje, šećer i pire bundeve. Mutite dok smesa ne bude glatka a zatim je pomešajte sa suvim sastojcima i dobro izmešajte.
Zagrejte tiganj i podmažite ga maslacem, a zatim sipajte smesu za palačinke. Pecite sa jedne strane dok se ivice ne formiraju, a zatim okrenite. Postupka ponovite sa svakom palačinkom.
Već spremljene palačinke možete držati u blago zagrejanoj rerni, kako bi sve bile tople istovremeno.
Poslužite ih prelivene medom ili javorovim sirupom, a možete ih posuti i suvim grožđem.
Uživajte u ukusu jeseni na pravi način!
Još zanimljivih recepata pogledajte OVDE!
Teodora Vuković