Jesenji recept – preukusne čokoladne palačinke sa bundevom

Jesen je ono vreme, kada uživamo u ukusnim poslasticama od jabuka i bundeve. Vreme, kada se miris cimeta razleže kućom, kada osećamo da je detinjstvo tik iza nas, a znamo da praznici uskoro dolaze.

Jesen je vreme da isprobate neverovatan recept za čokoladne palačinke sa bundevom, koje će vas oduševiti, a svideće se i svakome ko ih proba.

Najukusniji recepti sa bundevom

Sve što vam je potrebno je…

  • Dve šolje višenamenskog brašna
  • Dve kašičice praška za pecivo
  • Kašika sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • Dve kašičice cimeta
  • Čaša čokoladnih mrvica
  • 300g pirea od bundeve (svežeg ili iz konzerve)
  • 1/3 čaše žutog šećera
  • Jedno jaje
  • 45ml ulja
  • Jedna  ipo čaša mleka

Priprema:

U velikoj posudi izmešajte brašno, prašak za  pecivo, cimet, sodu bikarbonu i čokoladne mrvice. Zatim odložite posudu i mikserom, u drugoj posudi sjedinite mleko, ulje, jaje, šećer i pire bundeve. Mutite dok smesa ne bude glatka a zatim je pomešajte sa suvim sastojcima i dobro izmešajte.

Zagrejte tiganj i podmažite ga maslacem, a zatim sipajte smesu za palačinke. Pecite sa jedne strane dok se ivice ne formiraju, a zatim okrenite. Postupka ponovite sa svakom palačinkom.

Već spremljene palačinke možete držati u blago zagrejanoj rerni, kako bi sve  bile tople istovremeno.

Poslužite ih prelivene medom ili javorovim sirupom, a možete ih posuti i suvim grožđem.

Uživajte u ukusu jeseni na pravi način!

Još zanimljivih recepata pogledajte OVDE!

Teodora Vuković

 

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.