Pitanje dana: Šta je najgore u povratku bivšem?

Ponekad je, iz iskustva znamo, preteško preseći i na ljubav sa prethodnim emotivnim partnerom staviti tačku. Ipak, povratak bivšem, nakon što ste jednom doneli odluku da je ljubavi došao kraj, gotovo nikada nije dobra odluka. Koliko god teško bilo, potrebno je nastaviti dalje, a kada niste dovoljno snažni za tako veliki korak niste snažni ni da vezu koja je već stajala na klimavim nogama, podignete i osposobite da bude stabilna.

Postoji nekoliko stvari zbog kojih je povratak bivšem loš izbor, koji ćemo skupo platiti sopstvenim emocijama:

#Flashback-ovi

Preteško je, da čak iako ljuvav nije potrošena, duhovi prošlosti ne umešaju prste između vas dvoje. Da vas podsete na greške onog drugog, na ljutnju, neprospavane noći i da vas navedu da se zapitate, da li je moguće da sam oprostila?

#Svest o bivšem partneru

Kada vas neko jednom povredi toliko da vas natera da od njega odete, onda ste zaista upoznali njegovu najgoru verziju i to ne u nekom najbajnijem svetlu. A kada imate svest o tome za šta je neko sposoban, najteže je opustiti se do kraja, jer konstantno živite u strahu i oprezu da vas neko ponovo ne povredi.

#Nema mesta za novi početak

Kao dvoje ljudi koji su se povredili i upoznali do srži, nije vam ostalo mesta za novi početak, jer se nijedno od vas ne može praviti kao da se ne poznajete i kao da se neke stvari nisu desile.

Sve ovo mogu biti veliki kamenovi spoticanja na putu rehabilitacije jedne veze, pa ipak, ne moraju nužno značiti da nećete uspeti, ukoliko je ljubav dovoljno jaka. Ipak, ako u sebi već imate sumnju u svoje emocije, možda bi zaista najbolje bilo da od prošlosti okrenete glavu i hrabro krenete dalje.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.