Pitali smo baristu: Da li je Dalgona kafa zapravo klasična nes kafa?

Da li ste i vi primetili da je ovih dama goruća tema instagrama – kafa. Naime, čini se da su mnogi, u nedostatku svoje omiljene instant kafe, koju će im pripremiti barista, kod koga veoma često svraćaju po svoju dnevnu dozu, pronašli dosta interesantnu alternativu, reč je o dalgona kafi.

Tajni recept za ovu kafu je da svi sastojci budu jednako zastupljeni, a većina instagramera, koji su odlučili da svoj recept podele sa nama odlučili su se za po dve kafene kašičice- Sve što vam treba da napravite dalgona kafu su šećer, kafa i naravno topla voda.

Kako pripremiti dalgona kafu?

U posudu za mućenje sipajte 2 kašičice instant kafe, 2 kašičice šećera i 2 kašičice tople vode. Zatim sve to mutiti mikserom nekih 10-ak minuta, kako bi smesa postala veoma kremasta.

U šolju sipajte malo hladnog mleka i dodajte nekoliko kockica leda, zatim dodajte i nekoliko kašika vaše kremaste kafe i uživajte u vašem omiljenom napitku, koji će biti podjednako ukusan i kremast, a uz sve to i slikabilan, kao da ste je ovoga trenutka naručili u omiljenoj kafeteriji.

Da li je dalgona zapravo klasična nes kafa?

Kako nas je zanimala tajna ove popularne instagram kafe, odlučili smo da recept podelimo sa našim omiljenim baristom i zatražimo mišljenje o tome da li dalgona ima neke posebne prednosti ili se radi o klasičnoj nes kafi, a evo i njegovog odgovora.

Nes kafa je zapravo instant kafa, koja se koristi u receptu za pripremu dalgona kafe. Samim tim, dalgona je nes kafa. Njena popularnost očigledno dolazi iz njene kremaste strukture, koja se postiže dugotrajnim mućenjem od 10-ak minuta, kao i količine šećera, jer je dalgona zapravo poslastica u šolji.

Pa ipak, i njemu i nama, apsolutno je jasno da u nedostatku omiljene kafe, napravljene spretnim rukama najdražeg bariste, ljudi moraju naći alternativu, a smatra da je dalgona baš to, jer se veoma jednostavno sprema, ukusna je, a i omogućiće nam sjajne fotke iz karantina.

Ako već niste isprobali popularan insta recept, uradite to već danas i podelite svoje utiske sa nama.

Foto: @aimeemars

Teodora Vuković

Podeli ovaj post:

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.