Pileće belo meso koje se brzo i jednostavno sprema!

Brzina života u današnje vreme mnogima od nas ne ostavlja previše prostora za boravak u kuhinji. I dok su naše majke i bake bile u loncima i šerpama od jutra do mraka, mi smo brzinu pripremanja obroka prilagodile brzini života. No, to ume, veoma često, da nas košta živaca kada se broj na vagi poveća, a dugme na pantalonama ne dosegne do rupe na suprotnoj strani.

 

Zato je veoma važno da vreme koje provedemo u kuhinji, bude vreme tokom kog ćemo pripremati ukusne a zdrave obroke. Ako ne svakoga dana, onda bar s vremena na vreme. Pileće belo meso može da se priprema na mnogo načina. Ono što ovu namirnicu izdvaja jeste brzina pripreme. Pred vama je recept za ukusno pileće belo meso koje se sprema brzo i veoma jednostavno!

Potrebno vam je:

2 komada pilećeg filea

2 limuna

brašno

aleva paprika

začini

peršun

maslac

maslinovo ulje

Priprema:

Pileći file iseći horizontalno na veće ali tanke delove. Uvaljati piletinu u brašno pomešano sa malo bibera, začina i aleve paprike. Na tiganju istopiti maslac i malo maslinovog ulja pa ispržiti piletinu. Kada je piletina gotova izvaditi je iz tiganja pa ga prebrisati ubrusom, a zatim ponovo staviti malo maslaca i na kolutove iseckan limun. Odozgo posuti začinima. Držati limun na vatri 30ak sekundi do 1 minuta. Servirati sa piletinom uz dodat iseckan peršun.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.